Citroën C4 en Dacia Duster scoren hoog bij gebruikers: kan goedkoop ook een goede koop zijn?

Wie een premiumauto koopt en daar veel geld moet voor betalen, gaat ervan uit dat zijn of haar hebbeding waar voor zijn geld biedt, dat de ‘return on investment’ navenant is en tot tevredenheid stemt. Blijkbaar percipiëren wij duur als exclusief, hoogwaardig en betrouwbaar terwijl die perceptie niet overeenstemt met de werkelijkheid.

(Door Urbain Vandormael)

Volgens een onderzoek van Driver Power voldoen veel premiumauto’s niet aan de hoge verwachtingen op het vlak van degelijkheid en afwerking en bieden zij minder waar voor hun geld dan verwacht. Hun kopers zijn ook ontgoocheld en ontevreden over de restwaarde van hun premiumauto op het einde van zijn levenscyclus.

In de top 40 van beste auto’s van Power Driver vinden we slechts 7 premiummodellen terug, met name de Lexus RX, BMW i3, Polestar 2, Tesla Model 3, Audi Q3, Lexus UX en Mercedes A-klasse. Merkwaardig genoeg leveren de goedkoopste auto’s de grootste bevrediging op. Volgens de enquête zijn zij veelal betrouwbaarder en kosten zij beduidend minder aan onderhoud. Dat goedkoop ook goed kan zijn, bewijst de hoge tevredenheidsgraad (91,75%) bij de ondervraagde Dacia Duster-klanten. De Citroën C4 kwam met een score van 93,39% als beste uit het onderzoek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier