Hoofdredacteur Bart Casteleyn: “Nee, deze column is niet gesponsord. Jammer genoeg…”

Goeiemorgen,

’t Is gebeurd. Ondergetekende is officieel met vakantie. Dire weken niet wekren, dat zou moeten lukken… en elke dag doen alsof het zondag is, dat wordt het doel.

Maar voor we er de stekker uittrekken, wil ik jullie graag nog wat tips geven. Het is niet de gewoonte, hier op pagina 2, maar De Zondag is van nature een vat vol inspiratie, dus waarom ook niet.

Ik las deze week dat we na de coronajaren weer massaal naar het buitenland trekken. Maar omdat Vlaanderen óók een vakantieland is, geef ik graag mijn favorietste plekjes en geheimste adresjes.

Misschien beginnen aan de Kust? Of zijn daar geen geheimen meer? Wel, zelf ontdekten we pas een bijzonder ijssalon in Oostende… De smaken waren toch buitengewoon. Of hebben jullie ooit al vanillepudding-met-koekjes-ijs gegeten? Eclair-ijs? Popcornijs? IJs met koriander? Als je het eens wil proberen: het is bij Amy & Mary te doen. (En ja, dat ijsje smaakte écht naar vanillepudding met koekjes.)

Is het aan zee wat te druk? Dan kan je wat dieper in West-Vlaanderen duiken… Heuvelland is mijn lievelingsland in onze meest westelijke provincie. De stiltewandeling daar mogen we alvast een aanrader noemen… en als je daar dan toch bent, test zeker de plaatselijke skilift! (Voor de liefhebbers, google Cordoba.)

In Oost-Vlaanderen had ik de waterratten het zwembad Van Eyck in Gent willen aanraden. Wellicht het oudste, maar zeker het schoonste bad van het land… Maar dat bad blijkt deze zomervakantie gesloten. Lap. Kajakken op de Korenlei is dan een aardig alternatief.

Over naar provincie Antwerpen. Als de sinjoren dat goed vinden, zou ik graag iets uit de stad van de Maneblussers tippen. Want in Mechelen kan je grote dorst blussen in het eerste brouwerijhotel van België. Ik raad vooral aan om in het café van stadsbrouwerij Het Anker één Gouden Carolus Whisky Infused van het vat te proeven. (En nee, deze column is niet gesponsord. Jammer genoeg.)

Van Mechelen is het niet zo ver naar Vlaams-Brabant… Ooit zijn we daar eens per ongeluk in recreatiedomein De Beemden in Landen geland. Voor gezinnen met kinderen die graag ravotten: absolute aanrader!

De ronde van Vlaanderen eindigen we in Limburg, misschien wel de gezelligste provincie van het land. Dat je er kan fietsen tussen bomen, water, Romeinen en vlaaien, weet iedereen al. Maar van al dat trippen en trappen, krijg je honger. Haast je dan naar de Vennestraat in Genk, misschien wel de lekkerste straat van het land. Smakelijk… en maak er een fijne zondag van!

Hoofdredacteur Bart Casteleyn en chef nieuws Sandra Rosseel wensen je elk op hun beurt een goeiemorgen. Reageren? bart.casteleyn@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier