10 tips voor de perfecte roadtrip

Vakantieeeeee! Tijd voor een roadtrip richting het zonnige zuiden of de natuurpracht in het noorden. Waar je ook naartoe trekt: een goede voorbereiding voor zo’n lange autoritten is een must! Ziehier 10 tips voor een perfecte roadtrip.

TIP 1: afkoeling in de wagen

Eentje die we vroeger op schoolreis of op chirokamp al deden: vul de avond voor vertrek enkele flessen tot de helft met water en leg ze op hun zijkant in de diepvries. ’s Ochtends haal je de flessen eruit en vul je aan met fris water. Ook al is het snikheet buiten, je hebt gegarandeerd koel water bij de hand voor de komende 4 uur. Én er is extra plaats over in de frigobox!

TIP 2: stel je ultieme playlist samen

Wie geen zin heeft om de lokale muziekzenders te ontdekken en zonder ergenis richting bestemming wil rijden: bereid een leuke playlist voor. Niets is leuker dan te cruisen op het ritme van je favoriete songs! Vergeet je Spotify-lijst niet offline te zetten, datagebruik weetjewel.

TIP 3: deel je USB-verbinding

Je hoeft niet te vechten voor de USB-aansluiting in de auto: koop een USB-splitter waarmee je verschillende apparaten kan laden onderweg. Zo kan je gemakkelijk telefoon, camera, GPS en koelbox op hetzelfde moment opladen.

TIP 4: breng je eigen toiletpapier mee

Bijna overal langs de Europese wegen vind je propere toiletten, alleen gebeurt het wel eens dat het wc-papier op is. Breng je eigen voorraad mee, zo voorkom je genante situaties.

TIP 5: hoodie all the way!

De beste reisoutfit? Een trui met een kap! Een hoodie kan dienen als geïmproviseerd hoofdkussen, zonnescherm én als masker voor je ogen om een dutje te doen.

TIP 6: kies de juiste koffers

Op vliegvakantie reis je bij voorkeur beter met harde en lichte koffers. Wanneer je echter met de wagen reist, gebruik je beter zachte reistassen en pak je verschillende spullen in in kleinere zakken. Zo heb je makkelijk de juiste spullen bij de hand en hoef je niet telkens alle bagage uit te laden.

TIP 7: hou je toiletgerief apart

Steek je toiletgerief niet bij de rest van je spullen in je valies, maar geef ze een apart plekje in de koffer. Deo heb je nooit genoeg en een tandenborstel tussendoor kan zoooo’n deugd doen tijdens een lange reis!

TIP 8: tank niet langs de autosnelweg

Tanken langs de autosnelweg is meestal iets duurder dan elders. Zoek met je gps eventueel alternatieven. Zo heb je alvast budget opgespaard voor een extra cocktail in het hotel!

TIP 9: spoel de vliegen weg met cola

Na enkele uurtjes rijden hangt je voorruit meestal al volgeplakt met vliegen. Hét ultieme trucje: giet de overschot van je intussen warm geworden blik cola over je ruit. Het koolzuur zorgt ervoor dat ze makkelijk afvegen. Spoel erna met water.

TIP 10: vergeet je extra autosleutel niet

Veel mensen denken er niet aan maar het is o zo belangrijk: neem een extra autosleutel mee! Als je in Spanje plots je sleutel kwijt bent, kan je niet naar ma of pa bellen om ‘m snel even te brengen…

 

 

Laat je verrassen sprprs.me

Roadtrip_voorkant_groot

Geen inspiratie voor je volgende roadtrip? Laat je verrassen door srprs.me. Boek een roadtrip, stap in je auto en weet pas op het ogenblik van vertrek wat je bestemming is! Meer weten? Check de website van srprs.me én laat je verrassen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier