Klaar voor een spannende zoektocht met de Schatkisten van Vlieg?

In musea, parken, erfgoedsites, bibliotheken, … zitten Schatkisten van Vlieg verscholen. Via creatieve en speelse opdrachten kunnen gezinnen met kinderen tussen 4 en 12 jaar tot 31 augustus de zoektocht tot een goed einde brengen. Er hangt altijd een leuk cadeautje vast aan de gratis zoektocht.

West-Vlaanderen: Kijken naar kunst

Dertien nieuwe kunstinstallaties sieren de Brugse binnenstad voor de Triënnale Brugge. De schatkaart van Vlieg is gratis beschikbaar in de Poortersloge en bij In&Uit aan het Concertgebouw. De zoektocht brengt je langs elke kunstlocatie waar je exact op een bepaalde plek moet gaan staan. Door goed rond te kijken, kan je de vraag beantwoorden. Als je alles juist invult, vind je de schat.

Poortersloge, Academiestraat 14, Brugge. www.triennalebrugge.be

Oost-Vlaanderen: Tussen textiel en persen

Boven in het Industriemuseum heb je een machtig uitzicht over Gent. Om het Industriemuseum van onder tot boven te verkennen, is de zoektocht van Vlieg ideaal. Kinderen turen er door verrekijkers, roepen in de micro, drukken op knopjes, … om de schatkist te ontdekken. De zoektocht is inbegrepen in de museumprijs. Je moet je tijdsslot reserveren.

Minnemeers 10, Gent. www.industriemuseum.be

Vlaams-Brabant: Het kroontje op de tram

Tussen Ninove en Brussel spoorden vanaf 1888 dagelijks trams. De reizigers stapten over op de tramsite Schepdaal. Dat duurde tot de trams werden vervangen door bussen. In 1962 werd de site een trammuseum. Ondertussen is het de enige buurtspoorwegstelplaats die nog bestaat in ons land. In de loodsen staan er goed onderhouden historische trams, waaronder een koninklijk rijtuig van Leopold II. Het betalende museum is elke woensdag open van 14 tot 18 uur en elke zondag van 10 tot 18 uur.

Ninoofsesteenweg 955, Dilbeek. www.tramsiteschepdaal.be

Antwerpen: Stempels verzamelen

In het Natuurpunt Museum in Turnhout staan 140 opgezette dieren. De schatkist van Vlieg is een bingozoektocht gecombineerd met binnen- en buitenopdrachten. Je bent er gemakkelijk 45 minuten zoet mee. Het museum is open van woensdag tot en met vrijdag, van 12.30 tot 16.30 uur. In Turnhout zijn in totaal acht schatten van Vlieg te vinden. Vraag op elke locatie een stempel op je kaart. Door je kaart in te ruilen in de bib van Turnhout kan je een mooi cadeau krijgen.

Graatakker 11, Turnhout. Het Natuurpunt Museum zit op Facebook.

Limburg: Pad over moerasvijver

Domein Bovy in Heusden-Zolder is een kinderparadijs. De speeltuin grenst er aan het terras van brasserie Bovy. Daarnaast is er een kinderboerderij. De Schatten van Vlieg-zoektocht volgt het pad (1,7 km) van Martin de IJsvogel, bewegwijzerd met blauwe bordjes met daarop een grappige ijsvogel. Je stapt door bos, langs grasvelden en zowaar over een moerasvijver.

Galgeneinde 22, Heusden-Zolder. www.visitheusden-zolder.be

Ontdek alle zoektochten op www.schattenvanvlieg.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier