3 tips om eropuit te trekken

Wandelen langs (levende) kunstwerken in LABIOMISTA in Genk

LABIOMISTA, het kunstencentrum in Genk waar Koen Vanmechelen zijn levenswerk op het vlak van identiteit, fertiliteit en bioculturele diversiteit alle ruimte geeft, opende de deuren voor een intussen al vijfde seizoen. Je struint er opnieuw in een 24 hectare groot park door een openluchtexpositie met tal van zijn (levende) kunstwerken en installaties. Op zondag 28 mei vieren ze er de kracht van kinderen en jongeren met de Dag van de Cosmogolem. Centraal staat dan de Cosmogolem, het kunstwerk waarmee Vanmechelen wereldwijd lokale gemeenschappen de hand reikt in hun streven naar betere kinderrechten. (NB)

labiomista.be

Spelenderwijs bijleren over duurzaamheid in Love Tomorrow Campus in Antwerpen

Bijleren over de laatste trends en innovaties in duurzaamheid met een hoge funfactor? Dat is waar Love Tomorrow Campus, een initiatief dat uitgaat van Tomorrowland, om draait. Met moderators als Dorianne Aussems en sprekers als Lieven Scheire komen onderwerpen aan bod als hoe jongeren een positieve impact kunnen maken op onze wereld, maar evengoed ook over innovaties en uitdagingen binnen duurzaamheid. De eerste editie vindt plaats op vrijdag 5 mei in de Bourla Schouwburg in Antwerpen. (NB)

lovetomorrow.com

Avontuurlijke fietsrace (met pintje achteraf) in Genk

NOB, kort voor No Ordinary Bikes, is een gloednieuwe eventorganisatie rond alles wat fietsen is. Beginnen doen ze met een MTB-race op zondag 21 mei in Genk. Het concept is eenvoudig: bikes, beers, beats en barbecue. De race is niet voor ongetrainde doetjes – 60 kilometer en 500 hoogtemeters – maar ook niet voor de professional. Welkom is dus de enthousiaste hobbyist (en vrienden en familie) die graag in de natuur fietst, nadien een pintje drinkt en een goede beat en barbecue kan smaken. (TD)

Meer info over het event en alle praktische details op: Facebook en Instagram @nobbikerace

Mailen kan naar nobbikerace@gmail.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier