Verrassend vakmanschap in Bokrijk

Het Openluchtmuseum van Bokrijk neemt je deze zomer met ‘bokrijk brandmerkt’ (BKRK) verder mee in het verhaal van vakmanschap. Vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen.

Bekijk demonstraties van de imker, de smid, de pottenbakker of  de lederbewerker en ga zelf creatief aan de slag gaan in de gloednieuwe atelierschuren. Hier maak je kennis met de basistechnieken van een vak en leer je je eigen potje uit klei draaien, een sleutelhanger uit leder ontwerpen, brood bakken, een ‘zaadbom’ maken om wilde bijen aan te trekken, en nog veel meer…

Ook wanneer de ‘echte’ smid niet aan het werk is, wordt er in de smidse ijverig voortgewerkt. Het Geluidshuis brengt de oven, het aambeeld én de waterton met zeer vernieuwende projectietechnieken tot leven in de humoristische beeld- en geluidsinstallatie ‘De Magische Smidse’, voor jong en oud! Herken je de stem van Tine Embrechts?

Bokrijkdag vakmanschapDe volledig vernieuwde speelschuur en –tuin zijn zeker een bezoek waard. Tal van traditionele volkssporten en -spelen zoals kegelen, krulbollen, bikkelen of reeplopen kregen een eigentijdse ‘make-over’. Spelplezier voor klein en groot gegarandeerd!
Het creatief collectief TAAT (‘Theatre as Architecture Architecture as Theatre’) ontwerpt samen met 5 internationale ontwerpers een tijdelijk eigentijds paviljoen onder de naam BOKRIJK SENGU. Het materiaal? Gekapte bomen van Bokrijk  die een nieuwe bestemming  krijgen. Volg het bouwproces dagelijks op de voet. En misschien bouw je deze zomer, tijdens de Bokrijkdag Vakmanschap op zondag 24 juli, wel mee aan het eindresultaat?

Het Openluchtmuseum van Bokrijk is in juli en augustus dagelijks geopend van 10 tot 18u.

Meer info: www.bokrijk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier