Zondagse kost: American cookies

Elke week deelt een lezer zijn of haar favoriete recept. Deze week is Deborah (28) uit Meise aan de beurt.

“Mijn guilty pleasure is alles met chocolade. Koekjes, dessertjes, gebakjes,… Daar kan ik met volle teugen van genieten”.

 

Dit heb je nodig (voor 14 à 18 stuks):

100 g boter op kamertemperatuur

60 g suiker

½ tl vanille extract

1 ei

30 g havermout

150 g gezeefde bloem

½ tl bakpoeder

150 g chocolade chips

snuifje zout

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175°C

Klop de boter luchtig met de suiker en het vanille extract

Voeg het ei toe en meng tot een glad beslag

Mix de havermout fijn

Meng met de bloem, het bakpoeder en het zout

Voeg dit droge mengsel beetje bij beetje toe tot je een egaal deeg krijgt

Schep de chocolate chips door het deeg

Rol balletjes van het deeg en schik ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Tip: Laat genoeg ruimte tussen de koekjes

Druk de balletjes plat met de achterkant van een lepel

Bak de koekjes goudbruin, 15 à 20 minuten, in de voorverwarmde oven

Laat afkoelen op een rooster

 

Smakelijk!

 

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier