Ga voor comfort en cosyness in je interieur met deze tips van woonexpert Bart Appeltans

Als er één ding is waar we toch allemaal van houden dan is het comfort en cosyness in ons huis. Voor de meeste mensen dient een woning functioneel te zijn. We starten in ons ontwerpproces dan ook vaak met alle must-haves op praktisch vlak. We zorgen dat we alles hebben voor onze basisbehoeften. Toch merk ik dat in vele collecties, maar ook in de wishlists van vele mensen, qualitytime en luxe plekjes in het interieur echt tot de verbeelding spreken. Daarom zeg ik nu ook, ga ervoor!

We spenderen zoveel tijd in onze woning, waarom niet die speciale plek creëren die ons extra veel comfort en genot geeft? Misschien een leuk onderwerp om te bespreken met je geliefde tijdens je valentijndiner? Ik som graag enkele inspirerende trends op!

*Douchen met 2? Ga voor die extra grote inloopdouche met twee regenkoppen. Het zorgt vast voor wat extra spice in je relatie, misschien echt wel die investering waard?

*Gezellig en cosy verdrinken in een grote fluffy zitbank vol kussens? De tijd dat we een salon kopen waar je met 8 man rechtop moet kunnen zitten voor als er eens veel bezoek komt, is voorbij. Koop die grote brede longchair waar je lekker kan in wegzakken, je zal er iedere avond van genieten!

*Hou jij van een heerlijk huisparfum? Automatische diffusers zijn volop in trend. Voor een paar honderd euro kan je een automatische diffuser kopen, die de hele dag door een geur verspreidt in je woning. Geen geurstokken die je na vijf dagen niet meer ruikt. Een automatische diffuser geeft je 24/7 die heerlijke geur in je interieur!

Maak van je slaapkamer je eigen luxueuze hotelsuite

*Heb je ergens een extra plekje vrij in je leefruimte of elders in je woning? Richt die plek in voor jouw hobby of favoriete bezigheid. Een comfortabele lounger met een tafeltje en leeslamp, met zicht op de tuin om gezellig te lezen of een koffie te drinken. Of misschien ga je voor een dedicated plekje voor je sport- of yogamatje, ingericht met leuke decoratie en een muziekbox?

*Stelt jouw slaapkamer al jaren niet meer voor dan een saai bed, met verfrommelde lakens en een triestige kleerkast ernaast? Niemand zal daar enthousiast van worden. Maak er een echte hotelkamer van! Schilder de wanden in een zachte warme kleur, plaats een knap behang tegen de wand achter het bed of decoreer met mooie kaders. Koop die mooie dikke gordijnen, investeer in een mooie lakenset en fluffy sierkussens, en leg een zacht tapijt rondom het bed. Je eigen suite is geboren!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier