Mol-watcher Renzo fileert nog 1 keer alle finalisten: “De flik zonder fysiek heeft het minste geld verdiend”

Vandaag zal  de Mol in het gelijknamige VIER-programma eindelijk boven de grond komen. Voor wie nog geen idee heeft over de identiteit van de verrader, somt onze De Mol-watcher Renzo Verdonckt kort enkele verdachte acties van de drie finalisten op.

Twee maanden lang kon je de avonturen van elf onbekende Vlamingen in Zuid-Afrika volgen. Daar vervulden ze samen opdrachten om geld te verdienen voor de pot, terwijl ieder van hen ook op zoek ging naar de verrader in hun midden. Jessica, Jolien, Bouba, Marzena, Bertrand, Hans, Sam en Robin kregen bij de eliminatie een rood scherm te zien, maar Annelies, Davey en Eline slaagden erin om de finale te bereiken. Één van hen wint morgen de groepspot, terwijl een ander met enkel onvergetelijke herinneringen naar huis zal vertrekken. En de derde? Die wordt ontmaskerd als de Mol.

Optie 1: Annelies, ons verwarde ‘Moeke’

annelies

Al van bij de start stelde Annelies zich vaak passief op in de opdrachten; de ene keer was ze in de war, de andere keer vergat ze haar bril en een ander moment bezeerde ze zich dan weer waardoor ze de opdracht moest staken. Het maakte van haar de topverdachte. En hoewel van een lerares toch wel wat  algemene kennis wordt verwacht, kwam ze heel vaak met een foutief antwoord op de proppen. Haar houding zorgt ook bij haar medespelers voor verwarring, want ze gaat ze van bloednerveus zijn bij het zien van het eliminatiescherm met de bijzondere bril op tot stoïcijns kalm bij het vertellen van het meest onwaarschijnlijke verhaal dat je ooit hebt gehoord.

Optie 2: Davey, de getatoeëerde levensgenieter

davey

Van alle finalisten is Davey de enige die op het vliegveld de knop snel genoeg indrukte en er zo voor zorgde dat meteen al geld verloren ging. Aanvankelijk hield deze ‘Mc Dreamy’ zich behoorlijk op de achtergrond, maar ging hij zich gedurende de reeks wel verdachter gedragen. Dat algemene quizvragen minder aan hem besteed zijn, tot daar aan toe. Maar dat de houtbewerker ook niets bakt van de wiskundige raadsels is op zijn minst opmerkelijk te noemen. En was hij ook degene die tijdens de fietsopdracht de kettingspanner liet verdwijnen?

Optie 3: Eline, de flik zonder fysiek

eline

De snelle opgave tijdens de fietsopdracht, de angst om getackeld te worden op het rugbyveld en haar uitermate hoge hartslag zorgden ervoor dat deze politie-inspectrice bij tv-kijkend Vlaanderen hoog op de verdachtenlijst kwam te staan. Om nog maar te zwijgen van haar eigenaardige manier van sluipen bij de museumopdracht. Fysiek zou deze agente toch beter moeten presteren. Verder gaat Eline opvallend vaak mee met de foute beslissing van een ander, om ze daarna met de vinger te wijzen. Toch is zij degene die het minst aan de groepspot heeft bijgebracht.

Wat zeggen de deelnmers van vorig jaar?

De kandidaten van vorig jar werkten samen met de meest fervente mollenjagers. Na een grondige analyse is hun conclusie duidelijk: volgens hen is Eline de Mol. Al blijft het wachten tot vanavond op de ontknoping…

 

Foto’s: VIER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier