De Mol-watcher Renzo: “Levend begraven in kleurrijk Mexico”

Voor de derde jaargang van het succesprogramma ‘De Mol’ trok presentator Gilles De Coster met tien onbekende Vlamingen naar het kleurrijke Mexico. De vijf mannen en vijf vrouwen werden eerst levend begraven, maakten daarna een optocht met een mariachiband en daalden ten slotte een rotswand van de Coyote Canyon af. Dit alles met de grootste alertheid, want één van hen tracht de boel te saboteren: de Mol.

Onder de Grond

In het desolate landschap van Mineral De Pozos spreekt Gilles De Coster de groep toe. Ieder van hen ligt in een kist onder de grond en staat via een walkietalkie in verbinding met een medekandidaat. Elk duo heeft een andere geldwaarde op hun grafzerk staan. In totaal valt er 5.000 euro te rapen. Door samen te werken, kunnen ze zichzelf uit hun benarde positie bevrijden en het bedrag op hun graf verdienen. Hoe hoger dat bedrag, hoe moeilijker ze uit de kist zullen komen. De groep krijgt exact 1 uur de tijd. Student Lloyd en psychologe Kelly zijn het duo met de laagste geldwaarde. Zij weten zich als eerste te bevrijden en krijgen al snel het gezelschap van priester Pieter en de vrolijke Bahador. Aan de ‘ontsnapte’ kandidaten de taak om uit een lijst met begrafenisliedjes de gekozen track van elke speler te halen en zo een telefoonnummer te vormen. Hiermee kunnen ze dierenarts Joke en arts Steve contacteren die het duo met het hoogste bedrag zijn. Terwijl marineofficier Pascale en eventmanager Katrien geen idee lijken te hebben hoe ze uit hun kist moeten komen, lukt het chauffeur Jeffrey en maatschappelijk assistente Channy wel. De zes vrije spelers komen in contact met Joke, die hen helpt om een metalen box te openen waarin spades zitten. Hiermee mogen ze Steve en Joke opgraven. Maar wat blijkt: de graven van deze personen zijn leeg, op een plattegrond na. Het duo met de hoogste waarde ligt namelijk 500 meter verderop onder de grond. Joke en Steve worden uiteindelijk gevonden, maar helaas niet binnen de tijd. Er wordt dus maar 1.750 euro verdiend.

Tocht met de Mariachiband

Op dag twee bevinden de tien kanidaten zich in de straten van het stadje San Miguel de Allende. Daar moeten twee muziekkenners deelnemen aan een callejoneada, een optocht van een mariachiband. Aan Bahador en Channy om de vijf nummers die ze spelen te herkennen. De anderen moeten de optocht voorblijven en drie opdrachten volbrengen voor de band hen bereikt. Elke succesvolle taak levert 1.000 euro op. Joke en Kelly moeten twee cirkels met dominosteentjes bouwen. Ze gaan haastig te werk en vooral Kelly gaat hierbij de mist in, waardoor ze niet in hun opzet slagen.

Katrien, Lloyd en Jeffrey komen op een basketveldje waar drie rijen met ballen liggen. Op elke bal staat een letter. Per rij kan er een woord gevormd worden en ligt er één bal teveel. Met deze foute bal moeten ze een doelpunt scoren in de basketring. Lloydd is pienter met het vormen van woorden, terwijl Katrien de beste werper blijkt te zijn. Zij slagen in hun taak en mogen Bahador en Channy vergezellen wanneer ze met de band voorbij komen. Pascale, Pieter en Steve spelen op het verste punt een variant op het spel ‘wie is het?’. Ze hebben allemaal een kaartje met een bekend persoon op hun hoofd staan en mogen ‘ja-en nee’-vragen stellen aan een Mexicaan om de naam van de beroemdheid te achterhalen. Ze krijgen een woordenboek om hen te helpen. Elke vraag mag maar één keer gesteld worden. Pieter herkent Donald Trump, Steve heeft Jean-Marie Pfaff en Pascale ontdekt Pamela Anderson. Ook zij mogen aan de callejoneada deelnemen. De tocht stopt in een stierenarena waar Gilles van de muziekkenners de vijf vrouwennamen uit de gespeelde nummers wil hebben. Deze namen moeten binnen de vijf minuten door Channy en Baha gevonden worden uit 30 kippen met halsbanden om. Terwijl de conditie van Baha toch niet zo optimaal lijkt om de kippen achterna te zitten, heeft Channy schrik van het pluimvee. Daarbij hebben ze ook niet alle liedjes herkend. Hun missie faalt, waardoor er slechts 2.000 euro in de groepspot bij komt.

De Cliffhanger-Opdracht

Op dag drie moet de groep per twee langs een rotswand van de Coyote Canyon abseilen. De éne gaat links, de andere rechts; waardoor ze elkaar niet kunnen zien. Het duo dient samen te werken om een vraag op te lossen. Presentator Gilles duidt hen tevens op het feit dat er voor de persoon die het snelst beneden is een omslag wacht met de cliffhanger van de aflevering die hen veel voordeel kan opleveren. Channy en Steve gaan eerst, gevolg door Kelly en Pascale. Beide scoren 1.000 euro. Jeffrey en Joke zijn het derde duo. Jeffrey heeft angst en gaat moeizaam naar beneden, terwijl Joke als een speer gaat en hierdoor niet op de vraag van Jeffrey wacht. Haar antwoord is dan ook verkeerd. Katrien en Pieter volgen en weten eveneens 1.000 euro te verzilveren. Bahador en Lloyd dalen als laatste spelers af. Ook zij zetten een aardig tempo in. Maar eens beneden gokt Lloyd verkeerd. De groepspot eindigt deze eerste aflevering met een mooie 6.750 euro.

Joke was de snelste beneden en krijgt van Gilles de mysterieuze omslag, die ze pas mag openen na de eerste eliminatie. De Eerste Afvaller Na een test met twintig meekeuzevragen over de mol, is het tijd voor de eliminatie. De tien kandidaten nemen plaats voor Gilles. Dat de eerste test een loterij is blijkt als snel want er is sprake van een ex aequo. Dat betekent dat de persoon die het langst over de test deed naar huis moet. Katrien, Bahador, Channy en Pieter krijgen een groen scherm te zien. Psychologe Kelly krijgt rood. Zonder afscheid te nemen moet zij als eerste het spel verlaten. Joke mag nu haar omslag openen. Met argusogen kijken de anderen haar aan wanneer ze de brief in stilte doorneemt. Plots veert Joke overeind en gaat zonder een woord te zeggen weg. Het laatste dat we te zien krijgen is dat de dierenarts in de laadbak van een pickup kruipt en deze in het holst van de nacht wegrijdt…

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier