An, Sean & Olga trekken deze zomer naar de festivals: “Goede muziek, feestende mensenmassa en warm bier… wat moet een mens nog meer hebben?”

De festivalzomer komt eraan en daarom duikt Q2 vanaf dinsdag 6 juni opnieuw in de festivals met ‘At The Festivals’. De hele zomer lang zijn presentatoren An Lemmens en Sean Dhondt op de festivalweide te vinden. Die twee krijgen het gezelschap van Olga Leyers, die dit jaar opnieuw de festivals verkent en voor heel wat sfeerreportages zorgt.

door Sebastiaan Bedaux

Het Q2-programma ‘At The Festivals’ gunt de kijker elke dinsdagavond een blik op de Belgische festivalzomer. Vanop Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop zenden An en Sean live uit, met heel wat interviews met de artiesten en veel livemuziek. Daarnaast volgen er specials met alle hoogtepunten van Graspop Metal Meeting, Suikerrock en de Lokerse Feesten. “Muziek is mijn grote liefde, dus ik kijk er enorm naar uit om deze zomer opnieuw naar de festivals te trekken”, vertelt An.

“Het unieke zijn de onverwachte dingen die er kunnen gebeuren doordat je een bepaalde band opbouwt met de artiesten. Zo liet Jesse Hughes van Eagles of Death Metal mijn naam op zijn arm tatoeëren nadat ik hem had geïnterviewd op Pukkelpop.”

Ook collega Sean heeft er bijzonder veel zin in. “De combinatie van goede muziek, een feestende mensenmassa en warm bier … wat moet een mens nog meer hebben? Wij zorgen ervoor dat er niet alleen gestagedived kan worden op de festivals, maar dat je ook gewoon kan ‘couch diven’ in je luie zetel om niets te missen van al het festivalgeweld.”

Jeugdidool

Welke artiesten zijn het meest populair bij de festivalgangers? Welke fans staan uren te wachten op de eerste rij? Of hoe maken festivalgangers de keuze tussen twee topbands die tegelijk spelen? Op zulke vragen probeert festivalchick Olga Leyers een antwoord te bieden.

“Ik ben heel blij dat ik deze zomer nog eens naar de festivals mag trekken. Festivals zijn voor mij een van de belangrijkste dingen van de zomer. Ik heb ook de beste herinneringen aan vorig jaar, dus laat ‘At The Festivals’ maar komen!”

(foto Jokko)
Qmusic-dj Jolien Roets zorgt dat je op sociale media niks moet missen! (foto Jokko)

Niet alleen op tv, maar ook op de onlinekanalen van ‘At The Festivals’ kan iedereen alle festivals op de voet volgen dankzij Qmusic-dj Jolien Roets. Naast atthefestivals.be, zorgt Jolien ervoor dat niemand iets hoeft te missen op de Facebook, Instagram, Twitter en Snapchat van At The Festivals. “Ik doe niets liever dan naar festivals gaan want livemuziek is mijn lang leven. Mijn jeugdidool Craig David komt trouwens deze zomer naar mijn hometown Lokeren en dat vind ik toch wel heel speciaal”, vertelt Jolien.

At The Festivals, vanaf 6 juni elke dinsdag om 22u45 bij Q2.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier