Zondagse kost: glutenvrije veggie pizza
Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete kost. Vandaag trakteert Anjulie (30) ons op een glutenvrije vegetarische pizza. Het recept is gekozen en klaargemaakt door Amylia van Cookameal.
“Veggie, glutenvrij, koolhydraten-arm én heel lekker. Ik ben echt fier op dit recept!”
Dit heb je nodig (voor 1 pizza)
Voor de bodem:
200 g amandelmeel
2 eieren
2 el olijfolie
½ tl oregano
snuifje zout
1 gele paprika
140 g tomatenpuree (geconcentreerd)
250 g champignons
1 rode ui
200 g geraspte mozzarella
peper en zout
oregano
optioneel: tabasco
Zo maak je het
Verwarm je oven op 200°C
Meng de ingrediënten voor de bodem in een kom
Kneed tot een homogeen deeg
Rol het deeg dun uit (3 à 4 mm) op een bakpapier
Tip: Het deeg is vrij plakkerig. Vet je deegrol daarom in of bedek het deeg met een laagje bakpapier voor je het uitrolt
Schuif de bodem en het bakpapier op een bakplaat
Bak 15 minuten in je voorverwarmde oven
Snij de paprika in reepjes, de champignons in schijfjes en de rode ui in ringen
Voeg 1 el water toe aan het tomatenconcentraat
Roer en kruid naar smaak met peper, zout, oregano en tabasco
Neem de bodem uit de oven en bestrijk met de tomatensaus
Beleg verder met paprika, champignons, rode ui en geraspte mozzarella
Zet opnieuw 10 minuten in de oven
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier