Hilde De Baerdemaeker en Luk Wyns schitteren in VTM-misdaadserie Coppers: “Ik vind ons een topduo”

Het nieuwe jaar is nog maar een paar dagen oud of we krijgen al een nieuwe fictiereeks van formaat voorgeschoteld! Vanavond gaat bij VTM ‘Coppers’ in première, een misdaadserie gebaseerd op de romans van Toni Coppers. Hilde De Baerdemaeker en Luk Wyns nemen de hoofdrollen voor hun rekening en doen dat met verve. “Ik ben zelf ook trots op deze reeks”, aldus Wyns.

Commissaris Liese Meerhout en hoofdinspecteur Michel Masson strijden in de misdaadserie 'Coppers' voor recht en rechtvaardigheid.
Commissaris Liese Meerhout (Hilde De Baerdemaeker) en hoofdinspecteur Michel Masson (Luk Wyns) strijden in de misdaadserie ‘Coppers’ voor recht en rechtvaardigheid.

Dat tv-kijkend Vlaanderen van misdaad- en politieseries houdt, is ondertussen wel geweten. En dat de makers van zulke series de lat steeds hoger leggen, wordt vanavond ook duidelijk in de eerste aflevering van Coppers. Hierin strijden commissaris Liese Meerhout en hoofdinspecteur Michel Masson voor recht en rechtvaardigheid. “Liese is een eenzaat die sterk gelooft in rechtvaardigheid en ook zelf durft te beslissen wanneer die rechtvaardigheid mag zegevieren”, vertelt Hilde De Baerdemaeker. “Ze heeft zelf al bijzonder veel meegemaakt, leeft met angstjes die ze bij niemand kwijtgeraakt, maar ze is ook een warm personage. Met andere woorden: een flinke kluif en een enorme uitdaging om zo iemand goed neer te zetten. De kijkers moeten haar leren kennen en misschien een beetje geduldig zijn. Dan belooft het een enorme ‘rollercoaster’ te worden. Ik vind het alleszins een fantastische reeks. Dit was zo fijn om te doen dat ik stiekem al hoop op een tweede seizoen.”

Niet op safe

Ook haar tegenspeler, Luk Wyns, is trots op de reeks. “VTM durft kwaliteit te brengen naar een groot publiek. Dit is echt een hoog niveau qua fotografie, regie en acteren. Al zeg ik het zelf natuurlijk, maar ik ben hier heel fier op. De zender en het productiehuis spelen hiermee niet op safe. Voor mij persoonlijk was het ook heel aangenaam om eens zo’n rol te spelen die ver van mijn persoonlijkheid af staat. In vergelijking met wat ik doe in Crimi Clowns is dit een complete U-turn. Die afwisseling vind ik heerlijk.”

Om zich goed voor te bereiden op haar rol, heeft Hilde alle boeken van Toni Coppers gelezen. “Ik vind het heel belangrijk om mijn personages te doorgronden. Het zwaarste aan de job is niet de teksten van buiten leren, maar weten hoe je je rol moet invullen als je even niets te zeggen hebt. Dan moet je echt kunnen denken en reageren als je personage. Al die details moeten kloppen.” Toch is het voor de actrice niet gemakkelijk om zichzelf terug te zien op televisie. “Ik vind dat niet leuk, ik geef dat eerlijk toe. Op tv ben ik mijn spiegelbeeld, zo lijkt dat voor mij. In mijn hoofd lijk ik zelfs niet op die persoon die op televisie komt. Maar ik heb stiekem wel bijna alle afleveringen gekeken. En graag gekeken! Ik vond ons (Luk Wyns, red.) echt een topduo (lacht). Het was echt heel fijn om met hem te werken. Hij is superlief, intelligent en professioneel. Zoals ik dus al zei: ik heb nu al zin in seizoen 2!”

Coppers, vanaf maandag 4 januari om 21u40 dertien weken lang bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier