Ontbijtbabbel met radiopresentatrice Siska Schoeters: “Wij verlangen soms naar doodnormale weekends”

Tevreden en fier is ze, Siska Schoeters. Tevreden over haar eerste half jaar als Radio 2-‘Madam’ en fier op haar partner, Tomas De Soete, wiens fictiereeks Fiskepark uitstekend onthaald werd. Maar ze is vooral ook blij met het doosje van de bakker dat ik deze ochtend voor haar mee heb. “Ik heb zelf ooit in een bakkerij gewerkt. Ik word heel vrolijk van zulke doosjes (lacht).”

Voor ‘De Madammen’ van Radio 2 breekt de laatste werkweek voor de grote vakantie aan. En ook Fiskepark komt deze week tot een einde. Hoog tijd dus om de grootste gemene deler, Siska Schoeters, eens aan de tand te voelen. Over haar carrière, over haar televisieplannen, over haar gezin en over haar ideale weekend.

We zullen beginnen met Fiskepark, waar jij een rol – eigenlijk jezelf – in speelt. De laatste aflevering wordt woensdag uitgezonden. Ben je blij met het resultaat?

Absoluut. Blij en trots op Tomas. Maar ik kijk vooral zelf ook nog uit naar die laatste aflevering, want ik kijk ook gewoon iedere week op Canvas. Ik kon de reeks niet bingewatchen, omdat het toch wel wat persoonlijk is, ook al is natuurlijk niet alles waargebeurd. Maar toch, ik vond het soms moeilijk om Tomas zo te zien. Dat neemt niet weg dat ik ook heel hard heb moeten lachen. Het is een lastig proces geweest, maar hij kan fier zijn op wat hij gemaakt heeft. En het is mooi meegenomen dat het ook zo goed onthaald werd.

Je bent zelf uiteraard ook te zien in de reeks. Smaakt dat nu naar meer?

Oh nee, ik heb absoluut geen ambitie om te gaan acteren. In Fiskepark moest ik gewoon mezelf zijn, en dat lukt nog wel. Kwaad worden op Tomas en de licht geïrriteerde vrouw spelen, dat is echt geen probleem (lacht). Voor Tomas was het veel moeilijker omdat hij echt scènes moest spelen. Ik moest gewoon voor een doek plaatsnemen en mezelf zijn.

Begin januari heb je de overstap gemaakt van Studio Brussel naar Radio 2. Hoe bevalt die overstap?

Nu het seizoen bijna gedaan is, heb ik voor mezelf een eerste balans opgemaakt. Ik kan alleen maar vaststellen dat ik enorm tevreden ben met mijn overstap. Ik ben heel warm ontvangen bij Radio 2. Ik heb in het begin wel een beetje moeten afkicken van Studio Brussel, maar dat is normaal na vijftien jaar. Nu heb ik echt het gevoel dat ik hier thuishoor, bij De Madammen. Ik heb heel hard gewerkt het afgelopen half jaar, maar ben zeer tevreden met het resultaat.

“ik heb enorm veel zin om nog televisie te maken”

Je bent dus een echte Madam geworden.

Van de radio wel, maar in het dagelijks leven toch echt niet. Zo ga ik me ook nooit voelen. Ik ben 37, maar heb vandaag de trui van mijn 8-jarige zoon aan. Een echte madam doet zoiets niet, denk ik (lacht). Ik heb bijvoorbeeld ook geen pumps, wel heel veel sneakers.

Twee jaar geleden had je tijdens de zomermaanden een eigen tv-programma. Hoe zit het nu met je tv-ambities?

Er komt nog wel iets aan, maar daar mag ik helaas nog niks over vertellen. Wat ik wel kan zeggen is dat ik enorm veel zin heb om nog tv te maken. Tv en radio zijn ook enorm complementair. Bij de VRT hoef je maar een verdieping naar boven of naar beneden om te switchen. Of ik dat allemaal gebolwerkt krijg met een druk gezinsleven? Moeilijk, maar zo kan het ook. De ene dag vind je alles plezant, de andere begin je te huilen dat de combinatie onmogelijk lijkt. Maar ik wil daar niet te veel over zagen. Als ik het te druk heb, is het omdat ik het mezelf heb aangedaan.

Hoe ziet jouw ideale weekend eruit?

Ik heb veel ideale weekends. Maar wat meestal gebeurt, is dat wij op vrijdagavond gaan uiteten met ons vieren. Ik vind het heel leuk om op restaurant te gaan met de kinderen. Minnie, die tweeëneenhalf is, neemt dan de menukaart, doet alsof ze kan lezen en bestelt dan appelsap en vol-au-vent. Op zaterdag hebben we meestal een vrij drukke dag. We eten dan ’s avonds wel meestal thuis. En op zondag gaan we naar de bakker, ontbijten we samen en gaan we vaak nog samen fietsen. Geen exuberante dingen dus. Wij verlangen eigenlijk naar doodnormale weekends.

Fiskepark, op woensdag om 21.50 uur op Canvas.
De Madammen, elke werkdag van 10 uur tot 12 uur op Radio 2.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier