Geen groene vingers? Deze 7 planten zijn onverwoestbaar

Niet iedereen is gezegend met groene vingers, maar soms lijkt het echt alsof je zelfs een cactus kan doen verwelken. Gelukkig bestaan er ook planten waarmee echt iedereen aan de slag kan!

1. Aloë vera

Aloe Vera

Deze plant is echt ijzersterk. Hij werd zelfs al door de Egyptenaren De Onsterfelijke Plant genoemd. Als dat geen goed teken is? Aloë Vera zal niet snel verwelken als je hem eventjes vergeet water te geven: de plant slaat vocht op in de bladeren om droge periodes te overleven. Twee keer per week water geven, is voldoende en je mag hem gerust in het zonnetje zetten. Daarnaast geeft Aloë Vera een geneeskrachtige stof af die ook voor mensen werkt.

2 . Sanseveria

Sansevieria trifasciata

De Sanseveria wordt ook wel de vrouwentong genoemd. Naast onverwoestbaar, werkt deze plant ook nog eens luchtzuiverend en verbetert hij de luchtvochtigheid. Je kan de Sanseveria vinden in de droge gebieden van Afrika en Azië. Hij heeft dus niet al te veel vocht nodig en mag in de volle zon staan.

3. De ZZ-plant

zz-plant

Omdat Zamioculcas Zamiifolia veel te moeilijk is, houden wij het bij de ZZ-plant. Het maakt niet uit waar je deze mooie plant zet: hij houdt van kamertemperatuur en kan zowel zon als schaduw hebben. Het enige waar de ZZ-plant niet tegen kan, is te veel water.

4. Peperomia

Peperomia on wooden background

What’s in a name? Deze plant is verwant aan de peper en kan wel wat licht verdragen. Toch staat de Peperomia liefst niet in de volle zon. Je kan hem wel buitenzetten, zolang de temperatuur niet onder twaalf graden duikt. Je moet maar een keer per week je gietertje bovenhalen, maar hij heeft wel een keer per maand wat plantenvoeding nodig.

5. Begonia

Begonia

Ben jij soms net te kwistig met je gietertje? Dan is de Begonia iets voor jou. De plant is van oorsprong vochtige regenwouden gewoon, dus houdt hij wel van water. Meer nog: het is ideaal als de wortels nooit helemaal droog staan. Plaats de Begonia niet in de schaduw en vergeet niet om de drie weken wat plantenvoeding te geven.

6. Bromelia

Red blooming bromeliad

Wil je uitpakken met een speciale plant, maar heb je niet bepaald groene vingers? Dan is de Bromelia een goede optie. Het is een sterke plant die tegen een stootje kan. Je vindt hem in verschillende soorten: met felle kleuren, dikke of dunne bladeren en zelfs met een ananas bovenaan. De Bromelia houdt van licht, maar niet van de felle zon en krijgt water graag in de kelk. Wil jij een Bromelia met dikke bladeren? Zet hem dan op een droger plekje dan de variant met dunne bladeren.

7. Calathea

Ctenanthe burle-marxii of the Marantaceae family

Deze plant is er eentje die je vast al hebt gezien in natuurdocumentaires. De Calathea opent zijn bladeren wanneer het licht wordt en sluit ze wanneer het donker wordt. De plant vraagt weinig licht en weinig water. Ideaal voor wie vaak vergeet om de plantjes water te geven!

 

Foto’s: iStock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier