De Zondagskijker over ‘Op de man af’: “Saartje wil zo veel mogelijk mannen verslinden in een moderne battle of the sexes”

Uitgesteld kijken zit in de lift. Onze Zondagskijker tipt in deze rubriek een programma om alsnog (of zeker niet) te bekijken. Deze week: Op de man af op één met Saartje Vandendriessche.

Sebastiaan Bedaux

Voor wie hier een recensie van Temptation Island had verwacht: mijn excuses. Om het goed te maken, bied ik u toch een korte samenvatting aan: jongen ziet meisje graag, jongen neemt afscheid van meisje, jongen drinkt te veel, jongen wordt hitsig, jongen gaat vreemd, jongen is bang voor kampvuur, meisje weent, meisje neemt wraak, jongen en meisje zien elkaar terug op het laatste kampvuur, schelden elkaar de huid vol en beginnen een relatie met de meest begeerlijke vrijgezel. Het patroon is ondertussen bekend.

Battle of the sexes

Dan is het toch veel leuker om over de return van Saartje Vandendriessche te praten, die in een moderne battle of the sexes zoveel mogelijk mannen wil verslinden (lees: verslaan in een extreme uitdaging van hun keuze). En daar ook nog wonderwel in slaagt. De stand na de aflevering van afgelopen week: Saartje versus mannen 3-2. En ook de kijker mag zichzelf als winnaar beschouwen, want de grinta waarmee de opgeviste ex-omroepster het andere geslacht te lijf gaat, is bewonderenswaardig. Die verbetenheid, dat doorzettingsvermogen, die vechtlust. Geef die vrouw een fiets, een modderig parcours en Wout Van Aert en Mathieu van der Poel doen het in hun broek. Dat deed Saartje overigens zelf ook in de aflevering van woensdag. Snoodaard Dieter Coppens daagde haar uit voor een wedstrijdje formatiespringen. Vliegtuig naar boven en hup, in vrije val enkele oefeningen uitvoeren. Het was Saartjes grootste nachtmerrie. Ze had zichzelf beloofd om nooit uit een vliegtuig te springen. “Hij pakt u op uw zwakste plek”, wist haar mental coach. Een laffe daad van Dieter, die eigenlijk niets anders verdiende dan een pak slaag. En zo geschiedde, al ging dat niet zonder slag of stoot. Of traan. Bij een sprongetje van 8 meter hoogte blokkeerde Saartje nog, maar een dag later lukte het haar vreemd genoeg wel om uit een zeppelin op 300 meter hoogte te springen. Al moest haar instructeur wel flink duwen. Na enkele trainingssessies in de windtunnel wist Saartje Dieter uiteindelijk af te troeven in de lucht, met zeven geslaagde figuren tegen zes. Chapeau en op naar de volgende uitdaging: een van de hardste obstacle runs ter wereld.

***

Woensdag om 20u40 op één.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier