
Pizzadeeg met maar twee ingrediënten!
Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Kyra (24) uit Sint-Niklaas pizzadeeg met maar twee ingrediënten.
Vandaag verrast lezeres Kyra jullie graag met een eenvoudig recept. Pizzadeeg met een wel erg bijzonder ingrediënt: Griekse yoghurt. Kyra: “Toen ik het recept spotte in een filmpje op TikTok wou ik het meteen proberen. Een luchtig pizzadeeg zonder liters olijfolie dat bovendien niet moet rijzen? Ideaal voor onze wekelijkse pizza-avond op zondag. De Griekse yoghurt proef je niet, het deeg is krokant en lekker, en het beleg kies je helemaal zelf!”
Kyra staat al van kinds af aan ontzettend graag in de keuken. Bovendien heeft ze een grote droom, die twee van haar passies bij elkaar brengt. “Mijn droom is om ooit een kookboek uit te brengen, samen met mensen met een beperking. Om zo samen aan iedereen te tonen hoe leuk en eenvoudig het is om lekker eten te maken.”, vertelt Kyra trots.
Dit heb je nodig (4 personen)
400 g zelfrijzende bloem
480 g Griekse yoghurt
Optioneel: Voeg kruiden toe aan het deeg voor extra smaak. Bv: oregano en paprika
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 220°C
Doe de bloem en de Griekse yoghurt in een ruime kom
Meng met een lepel tot alle ingrediënten een deeg vormen
Strooi een beetje bloem uit op je werkblad om te vermijden dat je deeg gaat plakken
Kneed het deeg enkele minuten tot het zacht en soepel aanvoelt
Verdeel het deeg in vier ballen
Rol elke bal uit tot de gewenste dikte
Beleg met tomatensaus en je favoriete toppings
Bak de pizza 8 à 10 minuten in je voorverwarmde oven
Cookameal-tip: Laat je bakplaat mee opwarmen voor je de (belegde) pizza er op legt. Zo krijg je een krokantere bodem!
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier