Pindarotsjes met pure chocolade

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Marjan uit Massemen (Wetteren) een zoete lekkernij: pindarotsjes met pure chocolade.

 

Lezeres Marjan: “Mij vind je niet dagelijks in de keuken. Mijn zoon en ik hebben het geluk dat we vaak mogen aanschuiven bij mijn ouders. Mijn mama is de meest geweldige thuiskok. Ik ben geen keukenprinses, maar de dingen die ik lekker kan klaarmaken – soep bijvoorbeeld – heb ik van haar geleerd.”

Toch probeert Marjan regelmatig iets nieuws: “Ik probeer mijn kookgrenzen wel te verleggen wanneer ik op internet of in De Zondag een lekker recept zie. Deze pindarotsjes waren mijn meest recente succes. Ik at ze voor het eerst in Nederland en ging thuis aan de slag om ze na te maken. Ontzettend eenvoudig… en ook ontzettend lekker!”

Dit heb je nodig (15 porties)

200 g pure chocolade (callets)

124 g ongezouten pinda’s

Zo maak je het

Tempereer de chocolade

TIP: Hoe doe je dat in de microgolfoven? Doe de chocolade (callets of grof gehakte stukken) in een plastic kom. Verwarm 20 seconden in de microgolfoven. Roer de chocolade door om de warmte te verdelen. Herhaal dit tot de chocolade voor ongeveer ¾ gesmolten is. Roer vervolgens de chocolade tot ook de laatste stukjes zijn gesmolten door de warmte van de al gesmolten chocolade. Als alle chocoladestukjes gesmolten zijn is de chocolade getempereerd en kan je er mee aan de slag!

– Bekleed een snijplank of bakplaat die in de koelkast past met bakpapier

– Meng de gesmolten chocolade met de pinda’s in een grote kom

– Schep kleine eetlepels van het mengsel het bakpapier

– Zet in de koelkast en laat ongeveer 20 minuten opstijven

– Bewaar de pindarotsjes daarna op kamertemperatuur

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier