Zen met een liefdevol gezette kop koffie

10 JULI 2014 | Regen, wind, frisse temperaturen… is dit nu zomer? Met een bakje troost, op authentieke wijze en met de nodige aandacht gezet, geef je je humeur meteen een deugddoende opkikker. Zet de tijd even stil met een slow drip coffee.

SlowCoffeetoestel

Een prima toestel om een heerlijke tas koffie te zetten, is de Slow Drip Coffee Maker. Dit stijlvolle, geraffineerde koffiezetapparaaat is uniek in zijn soort en werd ontworpen door Jacqmotte i.s.m. designstudio Pinkeye. De boogvormige houten standaard draagt een porseleinen filterhouder met spiraalvormige ribben die zorgen voor een subtiele extractie van aroma’s. Het elegante, transparante dubbelwandige kopje staat op een aluminium onderschaaltje dat zowel dient als onderstel voor het dubbelwandige glas tijdens het opgieten en omgekeerd als opvangschaaltje voor de laatste druppels.

SlowCoffeekopje

Een slow drip coffee koffie in 6 simpele stappen
1. Neem één volle eetlepel (of 12 gram) koffie. Kies voor gemalen koffie of maal zelf de koffiebonen op medium stand. Breng ongeveer 150 ml water aan de kook.
2. Plaats een papieren filter in de filterhouder en maak deze nat met het hete water zodat een eventuele papiersmaak verdwijnt. Het hete water zal ondertussen ook al het dubbelwandige glaasje voorverwarmen.
3. Giet vervolgens het water in het kopje weg.
4. Plaats nu de afgewogen koffie in de filter en meet opnieuw 150 ml kokend water af. Na het kookpunt wacht je ongeveer twee minuten zodat het water afkoelt tot 90° C.
5. Bevochtig de gemalen koffie en laat deze ‘bloomen’ of opwellen. Hierdoor komen de intense koffie aroma’s optimaal vrij. Na 30 seconden giet je het overige water in cirkelvormige bewegingen van buiten naar binnen op de koffie voor een optimale extractie. Laat het water rustig doorlopen.
6. Neem nu het kopje al walsend in de handen. Voel, kijk, ruik, proef en geniet. Het ideale is om de slow drip koffie zwart te proeven zodat de subtiele nuances in de koffiebonen tot uiting komen.

De Slow Drip Coffeemaker, in beperkte oplage verkrijgbaar, kost 39,99 euro en is exclusief te bestellen via www.jacqmotte.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier