Voor lekkerbekken: Koksijde trakteert met een jaar lang gratis garnaalkroketten

Ook verzot van garnaalkroketten? Koksijde-Oostduinkerke organiseert een wedstrijd naar aanleiding van de jaarlijkse garnaalfeesten. Wie wint, krijgt een jaar lang gratis garnaalkroketten.

Om deel te nemen, vul je dit formulier in en wie weet kan jij een jaar gratis van garnaakroketten smullen. Deelnemen kan nog tot 24 juni. De winnaar zal op 1 juli bekendgemaakt worden en zal dus een jaar kunnen genieten van Koksijdse garnaalkroketten.

Deelnemers van de wedstrijd moeten twee vragen juist kunnen beantwoorden: Wanneer wordt de 71ste editie van de Garnaalfeesten georganiseerd? En hoeveel gram garnalen zal de winnaar van het BK garnaalpellen op zondag 26 juni op z’n teller zetten? Het juiste antwoord levert een jaar lang gratis garnaalkroketten op.

Het weekend van 25 en 26 juni staat Koksijde-Oostduinkerke helemaal in het teken van de garnaal. Want dan worden de jaarlijkse Garnaalfeesten gevierd. Dit jaar is het festival aan z’n 71ste editie toe. Op een folkloremarkt proef je van verse garnaalbereidingen. Op het Fabiolaplein volg je de verkiezing van de nieuwe Mieke Garnaal.

De stoet trekt door de gemeente met praalwagens en vormt de afsluiter van de garnaalfeesten.

Op zondag 26 juni houdt de gemeente voor het eerst een Belgisch Kampioenschap garnaalpellen. Het BK schiet om 9 uur uit de startblokken. Deelnemers krijgen een bak verse garnalen voorgeschoteld. Daarna gaat de timer in en proberen ze om ter meest garnalen te pellen. De winnaar wordt om 15 uur op de Zeedijk gevierd. Op zondag sluiten de festiviteiten af met de Garnaalstoet die door de gemeente trekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier