Zondagse kost: Salade met scampi, appel en currydressing

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Liese (21) uit Aartrijke haar favoriete kost: Salade met scampi, appel en currydressing.

“Het is een lekker gezond en vooral ook smaakvol voorgerecht!”

 

 

Dit heb je nodig (voorgerecht 4 personen of lunch 2 personen):

4 handjes rucola

16 kerstomaatjes

20 scampi

2 appels

1 lente-ui

1 el olijfolie

snuifje currypoeder

peper en zout

Currydressing:

3 el Griekse yoghurt

1 el mayonaise

½ tl currypoeder

2 tl limoensap

½ tl honing

mespunt mosterd

Zo maak je het:

Meng alle ingrediënten voor de curryvinaigrette

Proef en kruid bij met peper en zout

Kruid de scampi met een snuifje currypoeder, peper en zout

Verhit de olijfolie in een pan en bak de scampi kort aan beide kanten

Halveer de kerstomaatjes, snij de appel in fijne reepjes en snipper de lente-ui

Verdeel de rucola over 4 borden

Werk af met de kerstomaatjes, scampi, appel en lente-ui

Serveer met de currydressing

Smakelijk!

 

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier