Zondagse kost: Salade met scampi, appel en currydressing
Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Liese (21) uit Aartrijke haar favoriete kost: Salade met scampi, appel en currydressing.
“Het is een lekker gezond en vooral ook smaakvol voorgerecht!”
Dit heb je nodig (voorgerecht 4 personen of lunch 2 personen):
4 handjes rucola
16 kerstomaatjes
20 scampi
2 appels
1 lente-ui
1 el olijfolie
snuifje currypoeder
peper en zout
Currydressing:
3 el Griekse yoghurt
1 el mayonaise
½ tl currypoeder
2 tl limoensap
½ tl honing
mespunt mosterd
Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten voor de curryvinaigrette
Proef en kruid bij met peper en zout
Kruid de scampi met een snuifje currypoeder, peper en zout
Verhit de olijfolie in een pan en bak de scampi kort aan beide kanten
Halveer de kerstomaatjes, snij de appel in fijne reepjes en snipper de lente-ui
Verdeel de rucola over 4 borden
Werk af met de kerstomaatjes, scampi, appel en lente-ui
Serveer met de currydressing
Smakelijk!
Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier