Zondagse kost: spinaziepuree met spekjes
Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Vandaag is het de beurt aan Ilya (8) uit Kemzeke.
De jonge chef over zijn gerechtje: “Mijn hobby’s zijn alles met treinen en koken. Deze zelfgemaakte puree eet ik liefst met vis.” Het gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
400 g spinazie (diepvries)
800 g aardappelen
1/2 potje zurkel
scheutje melk
1 el mosterd
1 ui
200 g gerookte spekblokjes
peper en zout
boter
Zo maak je het
Laat de diepvriesspinazie ontdooien
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout
Giet de aardappelen af en plet ze met een aardappelstamper
Meng de spinazie en de zurkel onder de aardappelen
Voeg een lepel mosterd toe (naar smaak)
Proef en kruid bij met peper en zout
Snipper de ui en fruit glazig in een beetje boter
Voeg de spekjes toe en bak ze gaar
Schep ui en spek onder de puree
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier