Hebben: de mooiste technologische snufjes voor sportieve dames

Het is één van de fitnesstrends van 2016: trainen met technologie. Je probeert je doel te bereiken via online coaching en tal van applicaties. Dan is het handig om je persoonlijke gegevens bij te houden met bijvoorbeeld een smartwatch of activity-tracker. Maar toegegeven, die technologische snufjes zien er niet altijd even vrouwelijk uit. Speciaal voor de dames brengen Swarovski, Fitbit en Samsung enkele elegante modellen op de markt.

Swarovski activity-tracking sieradencollectie

Swarovski_SS16_Activity-Tracking-Slake-Set-_5__EU169

De meeste dames krijgen spontaan een twinkeling in de ogen bij het horen van de naam Swarovski. Het merk pakt nu uit met een activity-tracking sieradencollectie. Het Activity Crystal staat centraal in de collectie en bevat innovatieve trackingtechnologie, die je bewegingen bijhoudt. De sieraden combineren glamour en vrouwelijkheid met draagbare technologie.

In combinatie met de Swarovski Slake-armband of de sobere sportband wordt de draagbare technologie echt een elegant modeaccessoire.

Wat kan je ermee doen?

 • De professionele trackingtechnologie houdt dag en nacht je lichamelijke beweging bij.
 • Je kunt bewegingsdoelen opslaan. Je sieraden helpen je dus om fit te blijven.
 • Je kan het kristal draadloos synchroniseren met je smartphone om je activiteitenniveau te controleren.
 • Is je doel om af te vallen? Dan kan bijhouden wat je eet en drinkt.
 • Deel je vooruitgang met je vrienden. Motiveer elkaar om meer te bewegen!
 • Als je je sieraden aanraakt, geven de lichtjes de tijd en status van je bewegingniveau aan.

Swarovski_SS16_Activity-Tracking-Slake-Set-_3__EU169

169 euro
Swarovski_SS16_Slake-Deluxe-Activity-Tracking-bracelet-_9__EU69
69 euro
Swarovski_SS16_Slake-Deluxe-Activity-Tracking-bracelet-_7__EU69
69 euro
Beschikbaar in verschillende kleuren, vanaf 69 euro.

 

Fitbit Alta: de modieuze fitnesstracker

Fitbit-Alta_Lifestyle-6

Fitbit lanceert straks de Fitbit Alta, een elegante fitnesstracker die je perfect kan aanpassen aan je persoonlijke stijlvoorkeuren. Bovendien is de Fitbit Alta ook voorzien van geavanceerde health en fitnessfuncties die je workouts bijhouden en je motiveren om in beweging te blijven. Fitbit Alta heeft een zachtglanzend afgewerkte roestvrijstalen behuizing en biedt keuze uit een aantal stijlvolle verwisselbare polsbanden in diverse kleuren en materialen.

Wat kan je ermee doen?

 • Reminders to Move helpt je actief en in beweging te blijven. Met korte signalen moedigt Fitbit Alta je aan om elk uur minstens 250 stappen te zetten (circa 2 à 3 minuten wandelen), en beloont het je met een melding als je dat doel bereikt.
 • SmartTrack automatische activiteitsdetectie is een slimme en makkelijke manier om je oefeningen te monitoren en te zien hoe je bewegingsoefeningen kunt inpassen in je dagelijks leven, waarbij je credits krijgt als je je weekdoelen haalt. De functie houdt al je langerlopende bewegingsinspanningen bij, zoals wandelen, hardlopen, fietsen en crosstraining, en ook algemene trainingscategorieën, zoals aerobiclessen, danslessen, cardio-kickboxen en sporten (zoals voetbal, tennis en basketbal).
 • Wekelijkse bewegingsdoelen in de Fitbit® app stimuleren je om een praktisch en efficiënt bewegingsplan te maken en te volgen dat bij jou past. De doelen worden dagelijks gemonitord en getoond in de app.
 • 24-uurs activiteits- en slaapdetectie geeft je de nodige real-time health en fitnessstatistieken. De functie toont je naast de actuele tijd ook gezette stappen, afgelegde afstand, verbrande calorieën en aantal actieve minuten. Met de Fitbit-app kun je zien hoe lang en hoe goed je hebt geslapen, en kun je stille trilsignalen instellen om je te laten wekken.

PicMonkey Collage

Fitbit Alta kost €139,95 en is vanaf april beschikbaar, pre-orde via Fitbit.com. Beschikbaar in zwart, blauw, teal (groenblauw) en dieppaars, te koppelen aan een zilverglanzende rvs tracker; binnenkort volgt ook een goudkleurige rvs versie.

Samsung Gear S2: multifunctionele smartwatch

media_xll_8077877De Samsung Gear S2 is veel meer dan een fitnesstracker. De elegante smartwatch heeft heel wat leuke functies voor sportieve dames (en heren).

Naast de traditionele smartwatch opties (mails lezen, maps bekijken, …) is de Gear S2 ook ideaal voor wie wil gezond leven. Je blijft fit dankzij de inspirerende berichten die je regelmatig ontvangt.

 

 

Wat kan je ermee doen?

 • Hou je dagelijkse activiteiten bij. Bovendien zie je ook hoeveel caloriën je verbrand hebt.
 • Controleer hoeveel water en cafeïne je drinkt.
 • Neem je polsslag op. Goed voor wie tijdens het sporten optimaal vet wil verbranden.
 • Selecteer een type training: onder andere lopen, fietsen, …
 • Tel je stappen. Met de ingebouwde stappenteller bereik je makkelijk je doelen.
 • Via een connectie met je smartphone selecteer je snel en gemakkelijk je favoriete liedjes voor je work-out.gears2_design_atelier-mendini

Beschikbaar vanaf  349 euro in o.a. zwart en grijs.

Nog meer movitatie nodig om te sporten? Check hier de hipste sportieve kledij voor dames.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier