Woonexpert Bart Appeltans geeft tips voor een kleurrijk interieur

Frisse en lichte interieurs zijn al een tijdje erg gegeerd. Meestal kiezen we voor wit of beige, maar wat dacht je van een injectie met pastelkleuren?

De strakke Scandinavische interieursfeer die jaren geleden zijn intrede maakte, zien we vandaag in veel woningen terugkomen. Toch merk ik dat de meeste mensen niet verder zijn geraakt dan een rustig interieurpalet van witte muren, lichte houtkleuren en zwarte, grijze en messing accenten. Ook de andere grote hype van de zuiderse toon in beige interieurs is erg populair. Maar de honger naar kleur neemt toe.

We willen iets meer leven en contrast in ons interieur steken, zonder het lichte en rustgevende gevoel te verliezen. Een injectie met pastelkleuren is dan een mogelijke piste!

Vaak worden pastelkleuren als te zacht of te flauw beschouwd. Maar ze geven in feite de perfecte boost van sfeer, warmte en karakter. En bovendien werken ze ook rustgevend. De serene sfeer van je Scandinavische of boho interieur blijft behouden, maar toch krijg je dat tikje extra.

De meest gebruikte pastelkleuren zijn roze, lichtblauw, lichtgeel, paars en lichtgroen. Allen geven ze een andere sfeer en zijn ze dus meer of minder geschikt voor wat jij wil.

– Roze geeft wellicht het meest vrouwelijke accent, maar staat voor meer fun. Zet een roze velvet zitbank in een strak interieur en je krijgt een instant feelgood boost!

– Lichtblauw zorgt voor een serener wellnessgevoel. De kleur past bij mensen die houden van orde en strakheid. Combineer het met walnoten hout voor een meer elegante look, of maak het speels in een kinderkamer door te combineren met diverse tinten blauw en groen.

– Lichtgeel brengt de zon in huis. Heel tof om te gebruiken in de keuken. Voeg enkele gele deco-items toe, een abstracte tekening van citroenen in een kadertje, een olijfboompje erbij en je waant je meteen in zuiderse sferen.

– Lichtpaars of lila zijn de meest gedurfde pastelkleuren. Ze combineren heel mooi met grijs en messing. Heb je dus een grijze zitbank? Style deze met lila kussens en messing decoratie. Je zal zien dat het werkt!

– Pastelgroen is het meest populaire omdat het een heel toegankelijke sfeer creëert. Het is de kleur van de natuur en combineert heel mooi met wit, beige, eik en zwart.

Ga je voor één wand in een kleurtje, een switch van decoratie of een eyecatcher van een meubelstuk? Doorbreek die grauwe grijze massa en ga ervoor!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier