Yust zet in op tweede cohousing- en hospitalityhub

Cohousing- en hospitalityconcept Yust combineert korte en lange verblijven met events, gastronomie en lokale cultuur. Met zijn ruim aanbod kamers en formules wil YUST een ervaring bieden die inspireert en verbindt, en dat in verrassende steden en buurten die bruisen van het potentieel. Met de nieuwe locatie in de up-and-coming stationsbuurt van Liège-Guillemins lanceert Yust naast de flagship in Antwerpen nu een strategische tweede hub die helemaal binnen die ambitie past.

URBAN PIONEERING.
Voor Yust geen voor de hand liggende topsteden of toeristische stadscentra zoals Amsterdam, Londen of Parijs. De unieke activiteitenmix maakt dat B steden ideaal zijn om het concept te vestigen. “Reeds bij de opening van Antwerpen hadden we de ambitie om minstens vier projecten te openen in België. Na Vlaanderen volgen Wallonië en Brussel. Luik was voor ons een logische keuze in Wallonië, aldus Louis Claes één van de founders van YUST. “Luik genereert niet alleen 30% van het Waalse toerisme. Daarnaast heeft de stad zich afgelopen jaren behoorlijk op de kaart gezet en staat het aan de vooravond van een ongeziene boom. Wij geloven een enorme toegevoegde waarde te zijn voor de stad en passen perfect binnen de huidige tendensen…”

Een gat in de markt dat gevuld wordt in up-and-coming hotspot Luik. Want hoewel het Luikse hospitalitylandschap voor zogenaamde short stays heel wat interessante formules te bieden heeft – onder meer in de vorm van luxueuze hotels in erfgoedgebouwen, blijven gasten die op zoek zijn naar een langer verblijf in een unieke setting vaak op hun honger zitten. “We merken dat de huidige maatschappij steeds vaker op zoek is naar een heel eigen manier van verblijven,” legt Louis Claes uit . ”Niet enkel overnachten, maar ook beleven, participeren aan events en ondergedompeld worden in de lokale sfeer worden duidelijkere behoeftes. En niet enkel voor ‘een nachtje op hotel’, maar ook voor langere zakenreizen en zelfs een tijdelijke residency. Bij Yust Liège vind je voor elk wat wils. Gasten kunnen kiezen voor een kort of een lang verblijf, en voor al deze formules van een bed tot een familiekamer of een luxeloft.” Kamers zijn tot in de details uitgerust, en gasten kunnen tegelijkertijd genieten van sfeervolle gemeenschappelijke ruimtes en unieke diensten zoals een co-working plek, wassalon, coffee corner waar elke gast gebruik van kan maken en zo op niet alledaagse plaatsen nieuwe mensen kan ontmoeten.

LOKALE KUNST EN CULTUUR.
De missie van Yust? Actief bijdragen aan het bruisende stadsleven. Daarom zal ook Yust Liège events en andere initiatieven opzetten die lokaal talent een podium bieden en die gasten laten kennismaken met het beste dat de stad te bieden heeft. Eén van de grootste troeven van het concept, aldus Nienke Verwer, marketing manager bij Yust: “De stad is onze grootste inspiratiebron. Door samen te werken met lokale artiesten, initiatieven en organisaties, kunnen we Luik meer dan ooit mee op de kaart zetten en internationale gasten een unieke ervaring bezorgen.” Met Yust Art zet Yust elke maand de deuren open voor een lokale artiest die gratis de ruimte krijgt om zijn of haar werk tentoon te stellen.

Daarnaast zal Yust Liège op de enorme rooftop van het pand – één van de enige dakterrassen in Luik – regelmatig events hosten, en worden ook de andere shared spaces in de locatie ingezet als echte urban hubs. “Met de rooftop hopen we een uniek gegeven aan te bieden binnen Luik. Van een cocktail genieten of een concert meepikken met een uitzicht over het station Guillemins dat is ontworpen door architect Santiago Calatrava. Als een van de enige rooftops zijn we ervan overtuigd dat dit een grote meerwaarde gaat worden in de stad..” aldus Marjorie Piette, General Manager.

Yust zet hard in op een divers programma waar voor ieder wat wils is. Zo maakt Yust Liège zich klaar voor after-work events met DJ’s, live jazz concerten, vintage markten, rooftop cinema (vanaf augustus) en zoveel meer. De events zullen zowel doorgaan op de rooftop zoals de cinema of yoga sessies en in de lobby zoals de markten. De rooftop is alle dagen geopend (behalve op dinsdag) waar verschillende snacks, burgers en een uitgebreide cocktail kaart worden aangeboden.

Meer informatie: yust.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier