Zeven woontrends voor de lente volgens interieurexpert Bart Appeltans

Begin maart! De dagen beginnen al wat langer te worden en de eerste zonnestralen verblijden ons gezicht. Nog enkele weken en de lente komt eraan! Het interieurseizoen begint te ontwaken en de lentecollecties beginnen stilaan overal hun plekje te vinden in de winkels. Een frisse kleur op de muur of een nieuwe set lentedecoratie? Als je tijdig aan je lente make-over begint, is alles helemaal klaar tegen dat de voorjaarsfeesten en het mooie lenteweer er helemaal zijn. Ik som voor jullie graag de lentetrends van dit jaar op waarmee je zelf aan de slag kan!

1. Gekleurde patronen zijn helemaal in! Durf deze lente je sierkussens, plaids of andere decoratieve elementen te mixen met nieuwe stuks met een gekleurd patroon erop. Geometrische vormen in frisse lentetinten zijn helemaal in trek. Durf ook verschillende patronen te mengen, het mag er best wat kunstzinnig en eclectisch uitzien!

2. Lichtpaars en lavendel zijn bij uitstek de meest gedurfde kleuren om op je muur te zetten dit voorjaar. We zien lichtpaars, dé pastelkleur van het moment, vaak terugkomen. Het past zeker mooi in een jong en fris interieur gecombineerd met leuke planten en nog wat andere pasteltinten ter aanvulling. Een accentwand of misschien een zitbank in lavendel. Durf jij het aan?

3. Wees creatief met je accentkleur als je aan het verven gaat. Simpelweg één muur kiezen in de leefruimte is een beetje saai. Durf te gaan voor een colourbox waarbij je het plafond en meerdere muren mee verft. Het kan om een kleine hoek gaan, maar het effect zal eens zo boeiend zijn!

 © Getty Images/iStockphoto© Getty Images/iStockphoto

4. Kalkverven zijn al even the newest hot item ! Dit voorjaar zien we deze verf ook in kleur terugkomen. Vuilroze en terracotta zijn absolute eyecatchers. Durf je toilet of badkamers eens volledig in een dergelijke kleur te zetten. Het geeft een instant happy boost!

5.Grijs-wit wordt bruin-beige! Waar we jaren naar wit en grijs gingen voor verftinten, kleuren van tegels en stoffen van zetels verschuiven we stilaan naar een warmere look van kleuren. Koude kleuren gaan de deuren uit, welkom warme tinten ! Zacht beige en off-white gecombineerd met lichtbruin, beige steensoorten en andere aardse materialen zijn het nieuwe modern!

6. Een fel behangpapier, een groot kunstwerk, een grote stoffen doek met een tekening op? Onze interieurs schreeuwen om meer eyecatchers en gedurfde hippe tekeningen tegen de wand. Ga op zoek naar een opvallend canvasdoek, wandtapijt of op maat gedrukte mural om een echt wauweffect te creëren in je interieur. Kies iets dat past bij je persoonlijkheid of dat je instant blij maakt. Weg met saaie onpersoonlijke patronen, welkom boeiende tekeningen!

7. Denk ten slotte al goed na over je buitenruimte. Als je tijdig op shopjacht gaat, heb je al je nieuwe buitenmeubelen bij je thuis voor de lente echt gestart is. Dit jaar zien we meer en meer buitenmeubilair in hout, met riet, gevlochten touw en in meer afgeronde, gezellige en meer artisanale vormen . Ik ben alvast klaar voor de lente, maar eerst dat interieur nog een leuke make-over geven!

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier