Zondagse kost: penne met kip, appel en gele paprika
Elke week serveert een lezer zijn of haar favoriete zondagse kost. Vandaag is Ria (62) uit Bolderberg aan de beurt met haar penne met kip, appel en gele paprika.
Ria over haar gerechtje: “Deze pasta is een favoriet in huis!” Het gerecht is gekozen en klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
1 ui
1 el lichtbruine suiker
2 appels
1 gele paprika
400 gr kipfilet
200 ml room
1 el mosterd
30 gr boter
handvol rucola
Zo maak je het
Snipper de ui
Snij de kip in reepjes
Verwijder het klokhuis van de appels en snij ze in blokjes
Verwijder zaden en zaadlijsten van de paprika, snij deze nadien in blokjes
Kook de penne al dente in gezouten water, maak ondertussen de saus
Smelt de boter in een ruime pan
Stoof de ui glazig
Voeg vervolgens de kip- en paprikablokjes toe en roerbak 5 minuten
Doe de appelblokjes erbij en schep om
Voeg de suiker, room en mosterd toe
Laat de saus enkele minuten indikken
Voeg de rucola toe en schep om
Giet de penne af en meng met de saus
Wil jij met je favoriete
zondagse kost ook een plekje in
onze krant veroveren? Mail dan
het recept met een foto van het
gerecht en jezelf naar
zondagsekost@dezondag.be
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier