Hebbeding: de zomersandaaltjes van Rarámuri

Hoe harder het regent en waait, hoe meer wij uitkijken naar tropische temperaturen. En bij warm weer hoort natuurlijk zomerkledij. Het nieuwste item op onze wishlist? De leuke sandaaltjes van Rarámuri.

Hippe sneakers, prachtige stiletto’s of schattige enkellaarsjes: een vrouw kan niet genoeg schoenen hebben. En met de zomer in aantocht (of dat hopen we toch) hebben wij ons oog laten vallen op de Rarámuri sandalen.

De schoentjes zijn uniek in hun eenvoud en blinken uit in comfort. Maar wat helemaal briljant is? Je kan de sandalen je eigen touch geven dankzij verschillende linten en knooptechnieken. Wij leggen het principe uit.

Cover

Je kan kiezen uit twee verschillende zooltjes: eentje met 3 ankerpunten of eentje met 5 ankerpunten. Beide modellen zijn gemaakt uit recycleerbaar leder en vulkanisch rubber. Je kan zelf een lint kiezen uit het aanbod met prachtige kleuren, prints en diverse stoffen.

Bovendien zijn er verschillende manieren om de linten te knopen. Zo creëer je meerdere fashionable looks. De leuke ‘How to tie’ filmpjes tonen alle opties.

Het verhaal

Edel Van Riet trok 3 jaar geleden alleen naar Latijns-Amerika. De Antwerpse leraar en avonturier werkte daar als vrijwilliger in Guatemala, begeleidde trektochten naar vulkanen in Nicaragua, trok door de Mexicaanse jungle en zeilde Caraïbische Zee over tot in Colombia.

Edel

Eén ontmoeting liet op hem een diepe indruk na. In het hooggebergte van Mexico leerde Edel een bijzondere Indiaanse stam Rarámuri kennen. Hij was meteen gefascineerd door de eenvoud en creativiteit waarmee de Rarámuri hun eigen schoenen maakten.

Met linten knopen ze een stuk autoband rond hun voeten. Op de zelfgemaakte sandalen lopen ze tientallen kilometers per dag. Terug thuis besloot Edel zijn avontuur verder te zetten door eigen modieuze sandaaltjes te ontwerpen. Het resultaat? De originele Rarámuri Sandals.

Info:
Het zooltje en 1 paar zwarte linten kosten €69. De uitbreidingslinten kosten tussen €15 (Suede Collectie) en €20 euro (Elegance Collectie). Je vindt alle opties in de webshop.

Foto’s: Instagram Rarámuri Sandals

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier