Een gezellige slaapkamer: zo krijg je dat voor elkaar

Een goede plek om tot rust te komen is ongetwijfeld de slaapkamer. We kunnen ze geheel naar onze voorkeur inrichten, want het is onze persoonlijke cocoon. Maar wil je jouw slaapkamer extra cosy maken? En weet je niet hoe je dat voor elkaar krijgt? Met deze 5 tips doe je dat in no time.

1. Decoratief hoofdbord

Eén van de snelste manieren om jouw kamer naast gezellig ook meteen een luxeuitstraling te geven is door een hoofdbord aan jouw bedframe vast te maken. Bedframes hoeven niet duur zijn om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen. Kies bijvoorbeeld voor een stoffen, zoals linnen, of houten hoofdbord om een rustiekere uitstraling te creëren.

2. Wat is de beste kleur?

Weet je niet welke kleur je jouw muren wil geven? Kies dan voor wit. Wit is een neutraal kleur, net zoals grijs en beige dit zijn, en doet jouw slaapkamer bovendien ook groter lijken. Daarnaast kan je bij de inrichting van jouw interieur met verschillende tinten werken. Dit zal ongetwijfeld de rustgevende factor in jouw slaapkamer versterken.

Dat geldt trouwens ook voor de accentmuur. Verf jouw muur waartegen het bed staat in een andere kleur, maar best niet te contrasterend met de andere muren. Zo wordt bij het binnenkomen van de kamer meteen de aandacht gevestigd op jouw bed.

3. Warme voeten

Niets zo verschrikkelijk als moeten opstaan en met jouw warme voeten op een koude vloer terechtkomen. Dit kan opgelost worden met een tapis plain of tapijt. Het is niet alleen een warmere oplossing, maar geeft jouw slaapkamer ook meteen een andere vibe. Kies bijvoorbeeld voor een tapijt met lange franjes of juist een heel groot, maar ook een combinatie van de twee is perfect mogelijk.

4. Sfeerlicht

Met de juiste lampen, kan je een slaapkamer al een heel andere sfeer aanmeten. En voor jouw slaapkamer streven we natuurlijk naar een 10 voor sfeer, maar ook voor gezelligheid. Te fel licht zal hier al niet voor zorgen. Kies liever voor een luchter of een lamp met dimfunctie.

Maar daar blijf het niet bij. Veel lichtbronnen creëren namelijk een warm gevoel. Daarom kan je bijvoorbeeld ook met kleinere lampen werken die je van het plafond laat neerdalen of juist een grotere lamp die je in één van de kamerhoeken plaatst. Vergeet ook zeker niet de nachtlampen te matchen met het interieur. Een stoffen lampenkap is misschien wel een goed idee.

5. Details die het verschil maken

De afwerking mogen we natuurlijk niet vergeten. Eerst en vooral: koop extra kussens. Met een leuk patroon, verschillende groottes of stoffen. Kussens fleuren sowieso elke kamer, of het nu jouw slaap- of woonkamer is, op.

And last but not least: de gordijnen. Ben je niet helemaal tevreden? Of heb je nog oude gordijnen die we enkel in de jaren 90 zagen opduiken? Doe ze weg! Je bent natuurlijk volledig vrij om zelf te kiezen, maar gordijnen gecombineerd met het interieur zien wij alvast liever.

Slaap lekker!

Auteur: Hanna Deweirdt / Foto’s: Getty Images/unsplash

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier