Buffalo’s 3.300 keer benadeeld tegen Lyon

Vanavond staat AA Gent voor een uitermate belangrijke opdracht: winnen of op zijn minst een gelijkspel uit de brand slepen op het veld van Lyon. Dat de Buffalo’s het zonder hun fanatieke aanhang moeten doen, is een ernstig nadeel. 3.300 supporters wilden de verplaatsing maken, maar zagen die plannen gedwarsboomd omdat de Franse politie geen buitenlandse supporters toelaat. Competitievervalsing?

Er blijkt nogal wat verwarring te bestaan over de beweegredenen van de Franse veiligheidsdiensten. “Wat denken ze nu eigenlijk in Frankrijk? Dat wij terroristen zijn?” zo klinkt het bij heel wat ontgoochelde Buffalosupporters. Dit is niet het geval. Maar er moeten heel wat politiemensen ingezet worden om de fans van beide clubs te scheiden en te kunnen ingrijpen als het voor, tijdens of na de match tot een treffen tussen de supporterskernen zou komen. En die agenten kan men bij de huidige terreurdreiging beter voor andere taken gebruiken.

FRANCE SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE AA GENT TRAINING
(foto’s belga)

Klacht bij UEFA

Begrijpelijk uiteraard: de situatie is zeer uitzonderlijk en veiligheid gaat voor alles. Maar anderzijds zijn de clubs die het zonder supporters moeten stellen duidelijk benadeeld. AA Gent en Anderlecht (dat het donderdag in gelijkaardige omstandigheden tegen Monaco opneemt) dienden klacht in bij de UEFA maar de kans dat hieraan gevolg wordt gegeven, lijkt onbestaande.
Het enige alternatief was de wedstrijden verplaatsen naar een latere datum maar hierdoor zou de volledige kalender van de Champions League en de Europa League overhoop gegooid worden.

Gelijkspel volstaat, behalve 0-0

AA Gent zal het vanavond dus zonder de steun van de twaalfde man moeten stellen. Dat is bijzonder jammer want er staat heel wat op het spel. De Buffalo’s kunnen al verzekerd zijn van Europees overwinteren. Bij een overwinning is de derde plaats een feit en kunnen ze de Europa League in. Ook een gelijkspel kan volstaan, maar dan moet AA Gent ten minste twee keer scoren in Lyon.
FRANCE SOCCER UEFA CHAMPIONS LEAGUE AA GENT PCBij gelijke stand tellen de resultaten in de onderlinge duels, vervolgens het doelsaldo en tot slot de uitdoelpunten in de onderlinge confrontaties. Lyon speelde in Gent 1-1 gelijk. Bij 0-0 vanavond blijft Lyon dus in het voordeel als het op de laatste speeldag naast AA Gent zou komen. Bij 1-1 is alles in de onderlinge duels in evenwicht en wordt naar het totale doelsaldo gekeken. Daarin is de ploeg van Hein Vanhaezebrouck in het voordeel (-1 tegenover -5).

Supporteren voor Zenit

Ook overwinteren in de Champions League is nog mogelijk. Om 18 uur wordt Zenit-Valencia ­gespeeld. AA Gent supportert voor de Russen want als Valencia wint en Gent daar niet in slaagt, dan is de tweede plaats verloren voor de Buffalo’s.

Olympique Lyon-AA Gent: dinsdag 24/11 vanaf 20.15 u. op 2BE. De wedstrijd start om 20.45u.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier