De Capucienenstraat wordt Straat van de Ambiance. (foto RAPO) © JOS DESSERS

Onze tips voor uw zondag

Deze zondag nog niets te doen? Wij selecteren voor u vijf toppers voor uw zondag: van batterijen opladen in West-Vlaanderen tot de feestneus opzetten in Limburg. Ontdek ze alle vijf hieronder.

Fiets langs de Leieboorden in Wervik. (foto Toerisme Wervik)
Fiets langs de Leieboorden in Wervik. (foto Toerisme Wervik) © Toerisme Wervik

Zin in een ontspannende zondagrit met het gezin? Organisatie Westtoer schotelt je drie prachtige fietsroutes voor. ze nemen je mee door het glooiende West-Vlaamse landschap. En er wordt niet alleen aan uw batterijen, maar ook aan die van uw fiets gedacht. De routes zijn zo uitgestippeld dat je voldoende oplaadpunten vindt voor uw e-bike. Niets of niemand die dus met een platte batterij huiswaarts keert.

Meer info vind je hier.

Educatieve pareltjes bezichtigen in Oost-Vlaanderen

© Jose

Wie in de buurt is van Gent, Oudenaarde, Sint-Niklaas of Adegem kan een portie kennis gaan opsnuiven in lokale musea. Heel wat musea zoals Onder Vrienden, Het SMAK of het MOU stellen enkele tijdelijke pareltjes voor. En wie geen genoeg krijgt kan beroep doen op de museumpas: voor 59 euro ben je welkom in bijna 240 musea in België. Waar wacht je nog op?

Meer info vind je hier.

Carnavalspret in Vlaams-Brabant (Halle)

© gf

Halle is klaar voor het jaarlijkse carnavalsweekend. Zaterdag, zondag en maandag kan er stevig gevierd worden. Het hoogtepunt van het weekend staat op zondag gepland. De jaarlijkse carnavalsstoet trekt door de stad. Na het invallen van het duister is het de beurt aan de lichtstoet. Plezier gegarandeerd!

Meer info vind je hier.

Ontdek Mayken Verhulst in Antwerpen (Mechelen)

© gf

De tweede editie van het Begga-festival staat volledig in teken van de illustere Mayken Verhulst. Naast miniaturist, uitgeefster en zakenvrouw vooral schilder en stammoeder van de Bruegeldynastie. Ontdek haar en veel meer zondag in de Begijnhofkerk in Mechelen.

Meer info vind je hier.

De feestneus op in Limburg (Hasselt)

De Capucienenstraat wordt Straat van de Ambiance. (foto RAPO) © JOS DESSERS

Dit weekend gaat het Halfvastenweekend door in Hasselt. In de namiddag trekt een carnavalsstoet door de Hasseltse binnenstad. Naast carnaval is er ook kermis. Hier dus geen gebrek aan gekke bekken, snacks en attracties.

Meer info vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier