Leden van het Brugse Foorcomité met schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys en diensthoofd evenementen Wim Delperdange (tweede rechts achteraan). (foto CGRA)

Onze tips voor uw zondag

Iedere week selecteert de redactie van De Zondag enkele toppers voor uw zondag. Deze zondag is er heel wat te doen: van Erfgoeddag tot kermis, van EK Meeuwen Schreeuwen tot de Antwerp 10 Miles. Ondek ze hieronder!

Schreeuw (als een meeuw) in West-Vlaanderen

Zowel in Brugge als aan de kust is het op zondag schreeuwen geblazen. Brugge ademt opnieuw kermis, want daar strijkt op ‘t Zand, op het Koning Albert I-park en op het Simon Stevinplein opnieuw de Meifoor neer. In Adinkerke, aan de kust, zal er dan weer een heel ander soort geschreeuw te horen zijn. Daar vindt het EK Meeuwen Schreeuwen plaats waarbij een jury beoordeelt welke schreeuw het meest lijkt op die van een meeuw.

Wie toepasselijk uitgedost deelneemt, heeft misschien wel een pluimje voor. (foto Gullscreeching)
Wie toepasselijk uitgedost deelneemt, heeft misschien wel een pluimje voor. (foto Gullscreeching)

Je leest er alles hier (Brugge) en hier (Adinkerke) over.

Geniet van een schaatsspektakel in Oost-Vlaanderen

Sportief gedoe in Gent deze zondag. Schaatsclub Kristallijn organiseert er dit weekend Ice Cristal Trophy en de Kristalcup. Twee internationale ijsschaatswedstrijden op hoogniveau. Een echt ijsschaatsfeest dus waar het publiek enkel van kan genieten.

Onze nationale trots Loena Hendrickx zorgde voor een enorme populariteitsboost in haar sport. (foto Getty Images)
Onze nationale trots Loena Hendrickx zorgde voor een enorme populariteitsboost in haar sport. (foto Getty Images) © oost-vl Getty Images

Je leest er alles hier over.

Zie en proef in Vlaams-Brabant

Zondag opent het gloednieuw museum MOIR op een steenworp van de Grote Markt van Brussel. Het museum beloofd verhalend entertainment in een hoogtechnologisch jasje. Leuven proeft dan weer historisch. In het kader van Erfgoeddag strijkt daar Erfood neer, een culinair festival met een wel erg smaakvol programma.

Ook Leuven heeft een rijke culinaire geschiedenis. (gf)
Ook Leuven heeft een rijke culinaire geschiedenis. (gf)

Je leest er alles hier (Brussel) en hier (Leuven) over.

Schreeuw lopers naar de finish in Antwerpen

Zondag staat de binnenstad van Antwerpen volledig in teken van de Antwerp 10 Miles, een loopwedstrijd doorheen Stad Antwerpen. Met maar liefst 40.000 deelnemers belooft het een recordeditie te worden. Inschrijven voor de 10 Miles is niet meer mogelijk, maar de lopers kunnen supporters meer dan gebruiken!

Runners compete during the Antwerp Ten Miles (Photo credit should read KRISTOF VAN ACCOM/AFP via Getty Images)
Runners compete during the Antwerp Ten Miles (Photo credit should read KRISTOF VAN ACCOM/AFP via Getty Images) © AFP via Getty Images

Je leest er alles hier over.

Ontdek historie in Limburg

Thor Park trapt het toeristisch seizoen af met ‘Visit Thor!’ Hun campagne geeft bezoekers een exlusieve blik achter de schermen van de gerenoveerde erfgoedruimtes van wat ooit de mijnsite van Waterscheite was. Maar ook een rondleiding in T2-campus en FacThory, want anno 2024 is Thor een indrukwekkend technologiepark van 93 hectare. Een bezoekje waard!

Langs de passerelle gingen de mijnwerkers naar de mijnlift. (foto Stad Genk)
Langs de passerelle gingen de mijnwerkers naar de mijnlift. (foto Stad Genk) © Paul Reinquin Limburg

Je leest er alles hier over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier