Onze tips voor uw zondag

Iedere week selecteert de redactie van De Zondag leuke activiteiten in Vlaanderen. Weinig plannen op je programma? Haal je loopschoenen uit in Oost-Vlaanderen, ga aan boord op een schip aan de Belgische kust of maak kennis met de rijke, archeologische geschiedenis van Vlaams-Brabant.

Fietsen, lopen en wandelen in Oost-Vlaanderen

De zomer staat voor de deur, en dat betekent dat buiten sporten weer aangenamer wordt. In Oost-Vlaanderen zijn er weer heel wat mogelijkheden daartoe, van de Gentse Stadsloop over een wandeltocht tot fietsen voor het goede doel.

De jaarlijkse Stadsloop brengt je langs de mooiste plekjes van Gent. (gf)

Lees er hier alles over.

Ga aan boord op 150 schepen in West-Vlaanderen

Het maritieme festival Oostende voor Anker is zondag aan z’n slotdag toe. Je ontdekt er niet alleen 150 schepen in alle soorten en formaten, muziekgroepen zorgen voor een joviale sfeer en je ontdekt er oude ambachten. Ook voor kinderen is er een ruim aanbod.

Lees er hier alles over.

Duik in het lokale verleden in Vlaams-Brabant

De Archeologiedagen laten je deze zondag de geheimen van de Vlaams-Brabantse ondergrond ontdekken. Samen met het Forum Vlaamse Archeologie en lokale partners richt de provincie het evenement in.

Lees er hier alles over.

Tuindagen in kasteeldomein in Antwerpen

Het domein van Estate Heihuyzen wordt ook tijdens de vierde editie van de Tuindagen in Malle opnieuw omgetoverd tot een bijzonder sfeervolle tuin- en lifestylebeurs. Diverse exposanten zorgen voor een heel uitgebreid aanbod. Wat je zoal mag verwachten? Je vindt er heel wat standen met charmante interieurartikelen. Ook de tuin is uiteraard prominent aanwezig. Niet alleen de tuin op zich, maar ook de vele mogelijke artikelen die je tuin net dat ietsje meer geven.

Lees er hier alles over.

Limburg: het paradijs voor jonge kinderen

In het kader van Boekstartdag richten diverse bibliotheken in Limburg zondag de focus op kinderen. Voorlezen, workshops, op ontdekking in de bib… Variatie troef!

Lees er hier alles over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier