© Oympe Tits

Onze tips voor uw zondag

Iedere week selecteert de redactie van De Zondag vijf toppers voor uw zondag: van een erg milieuvriendelijke kustuitstap in West-Vlaanderen tot herbronnen langs waterbronnen in Limburg. Ontdek ze alle vijf hieronder.

Doe een opruim-daguitstapje naar de zee

Jaarlijks komt meer dan 11 miljoen ton afval in de zee terecht. Nu zondag 24 maart trachten kustgemeenten samen met de Eneco Clean Beach Cup onze stranden toch weer een tikkeltje schoner te maken. Opruimen staat centraal, maar de organisatie voorziet ook heel wat leuke randanimatie om er een fantastische dag van te maken.

Ontdek er hier alles over.

Beleef water in Oost-Vlaanderen

Op verschillende locaties in Oost-Vlaanderen staan er allerlei activiteiten gepland op en rond water. Dit alles in teken van de ‘week van het water’. Fervente kajakkers kunnen onder andere in Deinze terecht en wandelaars ontdekken in de Oost-Vlaamse Denderstreek natuurgebied Den Dotter. Meer interesse in de technische kant van water? In Kluizen zet het waterproductiecentrum van de Watergroep haar deuren een hele week open.

© gf

Ontdek er hier alles over.

Ontdek kleurrijke koersgeschiedenis in Vlaams-Brabant

Het wielerseizoen is afgetrapt. De klassiekers komen eraan. De wielerliefde borrelt bij iedere koersliefhebber weer op. Vlaams-Brabant lanceert dan ook drie sportieve fietsroutes die je voert langs kleurrijke koersgeschiedenis. Ontdek er onder andere Eddy Merckx, Sven Nys en Remco Evenepoel terwijl je zelf ook de beentjes laat spreken.

© gf

Ontdek er hier alles over.

Verdwaal in toegankelijke kunst in Turnhout

Kunstenfestival STORMOPKOMST strijkt zondag 24 maart neer in de Warande in Turnhout. Daar staat een jong publiek centraal. Het festival stelt heel toegankelijke kunst tentoon, maar laat kinderen ook zelf hun handen uit de mouwen steken.

© gf

Ontdek er hier alles over.

Herbron langs en op water in Limburg

Ook in Limburg beleef je op verschillende locaties waterpret. Dit alles in teken van de ‘week van het water’. In Lummen aan ‘t Vloot start een audiotour dwars door een gecontroleerd overstromingsgebied. In Wellen kan je mee op pad met gids Davy Huygen. Hij loodst je door waterrijk Wellen: een gemeente vol poelen, vijvers en rivier De Herk. Ook in Dilsem-Stokkem mag je op ontdekkingstocht met gids Herman Hielen langs rivier de Maas.

© gf

Ontdek er hier alles over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier