© Michiel Devijver

Onze tips voor uw zondag

Veel vrije tijd dit weekend, maar nog geen plannen? Wij selecteren voor u vijf toppers van deze zondag: van praalwagens en prinsen in West-Vlaanderen tot een ontspannende wandeling in Limburg. Ontdek ze alle vijf hieronder.

Prinsen en praalwagens kijken in West-Vlaanderen

© Toerisme Oostende

Feestneuzen kunnen zich opmaken voor een super zondag in drie West-Vlaamse steden. In Tielt vertrekt een carnavalsstoet om 14 uur, in Oostende om 15 uur en in Roeselare om 16.11 uur. Tielt en Oostende ontvangen na de stoet ook nog respectievelijk dj Fluppe en dj Jettie Pallettie om het feestje compleet te maken.

Meer info vind je hier.

Botsauto’s besturen in Oost-Vlaanderen

© DIVL

Vanaf zaterdag 2 maart draaien in Gent de kermismolens op volle toeren. Op het Sint-Pietersplein en aanpalende pleinen verblijft tot en met zondag 24 maart de Halfvastenfoor. Meer dan 80 attracties bestrijken het binnencentrum van Gent. Een handige overzichtskaart zorgt ervoor dat verloren lopen verleden tijd is.

Meer info lees je hier.

Middeleeuws vertoeven in Vlaams-Brabant

© gf

Zondag ontwaakt het kasteel van Beersel uit zijn winterslaap. Je kan er terecht voor feestelijke activiteiten voor jong en oud om de heropening in de bloemetjes te zetten, en dat allemaal in een middeleeuws jasje. Voor het openingsweekend wordt ingezet op extra animatie en is er een volledig nieuwe gezinszoektocht uitgewerkt.

Meer info lees je hier.

Boeken snuisteren in Antwerpen

© gf

Deze maand vindt in Antwerpen de 53ste editie van de jeugdboekenmaand plaats. Dit jaar is het thema ‘Sport’ en ‘Spel’. In biobliotheek Permeke strijkt vandaag het Kinderboekenfestival KABAAL neer. Op het programma staan gratis workshops, voorleesmomenten en heel wat auteurs en illustratoren.

Meer info lees je hier.

Drukte ontduiken in Limburg

© LW

In Hamont-Achel lanceert Pasar vandaag haar ‘Beleef de stilte-wandeling’. Op de wandeling verken je in alle stilte de omgeving van de Achelse kluis. Daarnaast telt Limburg ook vier stiltegebieden: Gerhagen, Kempen-broek, Zwarteput en Voeren. Via trage wegen passeer je langs wijdse landschappen en ontdek je beschermde planten- en diersoorten.

Meer info lees je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier