Ontdek al peddelend bijzondere locaties. (foto Tankkd Rafting) © Jorn Urbain

Onze tips voor uw zondag

Iedere week selecteert de redactie van De Zondag vijf toppers voor uw zondag. Deze keer lijsten we voor u heel wat paas- en niet paasactiviteiten op: van kids met pit-uitstapjes in Limburg tot originele fiets- en wandelalternatieven in West-Vlaanderen. Ontdek alle uitjes hieronder.

Er uitdagend opuit in Limburg

Weten de kids geen blijf met al hun energie? Dan hebben wij voor u de ideale oplossing. Bezoek samen met uw bengeltjes een van de avonturenparcours in Limburg. Het kinderavonturenpad aan het Schulensmeer nodigt uit tot een namiddagje klimmen en klauteren. Op de Avonturenberg in Beringen overwint uw kind maar liefst 1.600 palen om uiteindelijk nog een touwenparcours voor de kiezen te krijgen. Ideaal dus voor kids met (iets te veel) pit.

Een avonturenparcours. (foto LW)
Een avonturenparcours. (foto LW)

Ontdek dit en meer parcours hier.

Er beestig opuit in Antwerpen

Word je ook spontaan verliefd bij het zien van een koddig beestje? Dan ben je deze zondag best in Antwerpen. Zoo Planckendael verwelkomt er een pasgeboren hyenapuppy, en hoewel ze vaak worden geportreteerd als gemene slechterikken, is er niets vertederender om zien dan een schattige hyenapup die zijn eerste stapjes in de wereld zet. Naast de zoo kan je ook terecht in kinderboerderij de Barrelhoeve voor een ontdekkingsreis tussen de hoevediertjes. Toch een tikkeltje allergisch voor al dat beestengedoe? Ga gaan wandelen of volg een MoMu-workshop.

Ontdek de hyena’s in het dierenpark. (foto ZOO Planckendael)
Ontdek de hyena’s in het dierenpark. (foto ZOO Planckendael)

Lees er hier alles over.

Er avontuurlijk opuit in Vlaams-Brabant

De paasvakantie dient om te spelen. Enkele vernieuwde avontuurlijke speeltuintjes in Vlaams-Brabant dragen daartoe bij. Zowel in Rotselaar als Oud-Heverlee kan er naar hartenlust geravot worden op gloednieuwe speeltuigen. Een dagje plezier met de kids gegarandeerd.

Kleuters van GBS Heikant en leden van het gemeentebestuur huldigden het nieuwe speeltuig van Waterfort in.
Kleuters van GBS Heikant en leden van het gemeentebestuur huldigden het nieuwe speeltuig van Waterfort in.

Lees er hier alles over.

Er idyllisch opuit in Oost-Vlaanderen

Krijg je niet genoeg van Pasen? Oost-Vlaanderen ook niet. In verschillende idyllische natuurparken zoals De Gavers, De Ster en Puyenbroeck worden leuke paaszoektochten georganiseerd? Maar er is meer. De lente is in het land en dat betekent dat de deuren van buitenattracties ook weer opengaan. Op het water of op het land: voor iedereen wat wils.

Lees er hier alles over.

Er alternatief opuit in West-Vlaanderen

Ben je de zondagse fiets- of wandeltocht stilaan beu? Deze week presenteren wij u enkele leuke alternatieven op West-Vlaamse bodem. Ga bijvoorbeeld het vakantiegevoel gaan opsnuiven met een boottochtje in de Ijzervallei. Of teken je liever voor nog meer uitdaging en avontuur? Ga op het water met Tankkd Rafting, te huren in Kortrijk, Waregem, Menen en Spiere-Helkijn. Dit en veel meer te doen deze zondag in West-Vlaanderen.

Verken met een e-golfkar de Westhoek. (foto Westtoer)
Verken met een e-golfkar de Westhoek. (foto Westtoer)

Lees er hier alles over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier