Schilder Liliane Vanholst laat zich inspireren door de natuur. (foto UiT)

Wat te doen bij jou in de buurt? Lees onze tips voor uw zondag

Zondag, de wekelijkse rustdag bij uitstek. Het weer belooft zon, ideaal om eropuit te gaan. Wij schotelen je naar wekelijkse gewoonte enkele tips voor om uw zondag op te fleuren. Kunstfan of eerder zin om wat geschiedenis op te snuiven? Lees onze tips hieronder!

Tip 1: Snuif een vleugje kunst op bij jou in de buurt

Vlaanderen maakt zich dit weekend op voor de derde editie van ‘Atelier in Beeld’: een opendeurdag voor verschillende ateliers over heel Vlaanderen en Brussel. Het gaat om een initiatief van 1.500 kunstenaars, van beginners tot gevorderden. Het is voor hen een laagdrempelige manier om hun werkplek, maar ook zichzelf aan geïnteresseerden te laten zien.

We serveren jullie enkele topateliers uit Brussel en Limburg, maar ook hier lees je er meer over.

Tip 2: Wandel mee met een eeuwenoude traditie: de Hanswijkprocessie

Na de feesteditie van vorig jaar gaat het er dit jaar iets bescheidener aan toe. De 751ste editie van de Hanswijkprocessie staat zondag gepland en trapt af met een eucharistieviering in de Hanswijkbasiliek. Van daar wandel je samen met Maria door de Mechelse straten. Wie later wil aansluiten kan dat ook aan een van de haltes.

Je leest er hier alles over.

(foto Luc Hilderson)
(foto Luc Hilderson) © Luc Hilderson Mechelen

Tip 3: Duik de Oost-Vlaamse geschiedenis in

Oost-Vlaanderen heeft heel wat culturele pareltjes binnen haar grenzen. Zowel Middelburg, Assenede en Gent herbergen unieke locaties die je moet gezien hebben.

Je leest er hier alles over.

(foto Gemeente Assenede)
(foto Gemeente Assenede) © Gemeente Assenede

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier