Onze tips voor uw zondag

Iedere week selecteert de redactie van De Zondag geweldige activiteiten in alle Vlaamse regio’s. Heb je nog een gaatje vrij dit weekend? Neem op zaterdag of zondag je kind(eren) mee op avontuurlijke hindernissenparcoursen in Limburg, haal je innerlijke Indiana Jones boven in Vlaams-Brabant of ga gewoon eens lekker eten in de Gentse binnenstad. Aan u de keuze!

Avontuur troef in Limburg

Wat is er tijdens het weekend leuker dan om met je kids eropuit te trekken en samen te genieten. Keuze aan prettige activiteiten te over: een moederdagwandeling in Het Greven, een gezinsspel in het mijnmuseum van Beringen, een flinke brok avontuur in het Merodegebied of even rustig schilderen in het Molenvijverpark in Genk? Het kan allemaal!

In het bos valt er voor kinderen avontuur te beleven. (foto LW)

Lees er hier alles over.

Ga op historische tijdreis in Vlaams-Brabant

Mei is archeologiemaand in Leuven. De hele maand lang staan archeologische opgravingen en ontdekkingen uit de regio in de schijnwerpers. Nog tot en met 26 mei kan je in de Archeohub in de Diestsestraat ontdekken wat er zoal gevonden werd.

Er worden heelwat activiteiten georganiseerd in de Archeohub, zoals puzzelen van archeologisch materiaal. (foto gf)

Lees er hier alles over.

Leer de menselijke anatomie kennen in West-Vlaanderen

Recent opende op de Site Oud Sint-Jan in Brugge de expo ‘Body Worlds Vital’, waar je de complexiteit, kwetsbaarheid en veerbaarheid van het menselijke lichaam in al z’n facetten kan ontdekken. De multimediale tentoonstelling onderzoekt hoe levensbedreigende ziektes zoals kanker, diabetes en hartziektes kunnen worden bestreden met een gezonde, aangepaste levensstijl. En, jawel, ook kinderen zijn welkom op de expo.

Een fascinerende kijk op het menselijk lichaam die je in geen enkel biologieboek vindt. (foto Getty)
© Stefano Guidi Getty Images

Lees er hier alles over.

Zwemmen, spelen en zomers genieten in Antwerpen

Dit jaar bestaat het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer 65 jaar, en dat viert het natuurdomein dit weekend heel uitgebreid. Op zondag staat er een gezellige namiddag voor de allerkleinsten ingepland, terwijl volwassenen kunnen genieten van het Smaakfestival ‘Zilvermeer smaakt naar meer’.

Genieten van heerlijke gerechtjes op het Smaakfestival. (foto Jürgen Somers)

Lees er hier alles over.

Culinaire verwennerij in Oost-Vlaanderen

Dit weekend kan je tot en met zondag Gent Smaakt beleven, het grootste openluchtrestaurant van Vlaanderen in de Vlaamse Arteveldestad. Het bewijst alweer dat Gent een stad is waar architecturaal, lokaal en culinair erfgoed naadloos samenvloeien.

Op het middaguur wordt een Moederdaglunch aangeboden. (foto DIVL)

Lees er hier alles over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier