Magritte: The Immersive Experience is een boeiende ontdekkingstocht. (gf)

Onze tips voor uw zondag

Iedere week selecteert de redactie van De Zondag vijf toppers voor uw zondag. Ook het laatste weekend van de paasvakantie heeft weer heel wat leuks in petto: van een kunstwandeling in hartje Brugge tot speelpleintjestocht in Limburg. Ontdek alle leuke uitjes hieronder.

Er kunstzinnig opuit in West-Vlaanderen (Brugge)

Vanaf zondag kan elke kunstliefhebber gaan schilderen in de pittoreske straten in Brugge. Niet letterlijk gaan schilderen, maar wel een kunstroute ontdekken langs twaalf kunst- en architectuurinstallaties. Dit in kader van de vierde editie van de Triënnale Brugge. Dit jaar is het thema ‘Spaces of Possibility’ en daagt het je uit na te denken over de toekomst.

Curatoren Shendy Gardin en Sevie Tsampalla.
Curatoren Shendy Gardin en Sevie Tsampalla.

Lees er hier alles over.

Er leerrijk opuit in Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen staat garant voor culturele uitstappen. Wij zetten de vier tofste van dit moment op een rijtje. In Eeklo is er een expositie aan de gang over kunstenaar Romain Coemelck. De expo ‘Onder Deinze’ neemt je mee op een middeleeuwse reis door de stad. In Drongen kan je op zondag 14 april een bezoekje brengen aan het fotocafé en in Beveren-Waas word je verrast door experimentele kunstenaars. Allen meer dan de moeite waard!

(foto's jose)
(foto’s jose)

Lees er hier alles over.

Er surrealistisch opuit in Vlaams-Brabant (Brussel)

Fan van surrealisme? Dan moet je nu zondag 14 april in Brussel zijn. Daar vindt de tentoonstelling ‘Margritte: The Immersive Experience’ plaats. Je wordt er ondergedompeld in het leven van de surrealistische Belgische schilder René Margritte. Zowel de klassiekers als de schaduwkanten van Margrittes leven komen aan bod. “Het wordt 100% Margritte”, klinkt het.

De expo is een totaalervaring dankzij virtual reality en 3D. (gf)
De expo is een totaalervaring dankzij virtual reality en 3D. (gf)

Lees er hier alles over.

Er feestelijk opuit in Antwerpen (Lier)

Wie schapen wil tellen moet zondag in Lier zijn. Daar komen de schapen naar jaarlijkse gewoonte terug op Ovissimmo: de officiële intrede van de schapen. De hele namiddag zal er heel wat randanimatie zijn voor zowel jong als oud.

Een professionele herder begeleidt de schapen. (gf)
Een professionele herder begeleidt de schapen. (gf) © Marcel Schoeters

Lees er hier alles over.

Er spelenderwijs opuit in Limburg

Slaat de verveling bij de kids al toe? Wij serveren u drie erg leuke speelpleintjes in Limburg. Megaglijbanen, schommels en een dradencircus vind je op het speelplein van het provinciaal domein Bokrijk. Ravotten kan je doen op de Ravotburcht in recreatiedomein De Halve Maan in Diest en in de Sahara in Lommel wacht er zelfs een volledig speelbos op uw kids. Genoeg plaatsen om wat stoom af te laten dus!

Spelen in de natuur is voor kinderen een grote belevenis. (foto LW)
Spelen in de natuur is voor kinderen een grote belevenis. (foto LW)

Lees er hier alles over.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier